U Virovitici predstavljen drugi poziv projekta “B Light” Grant Sheme

U Poduzetničkom inkubatoru u Virovitici održano je predstavljanje drugog poziva namijenjenog poduzetnicima u sklopu projekta “B Light” (Beneficiary Light) Grant sheme za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima s pograničnog predjela Hrvatske s Mađarskom.

“B Light” Grant shema je projekt kojim se financira suradnja malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska-Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Minimalan oblik suradnje na Light projektu je razvoj zajedničke tehnologije, usluge ili proizvoda nastalih povezivanjem Light korisnika koji djeluju na različitim stranama granice, a radi uspostave nove opskrbne mreže i/ili zajedničkog nastupa na novim tržištima.

Projekt provodi HAMAG-BICRO (Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije ), kao glavni korisnik te sedam regionalnih (županijskih) razvojnih agencija s programskog područja Mađarska – Hrvatska, među kojima je i Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA.

Zajednički projekt znači da projektni prijedlog uključuje najmanje jednog poduzetnika sa mađarske i najmanje jednog poduzetnika sa hrvatske strane. Jedan projekt može imati najviše četiri poduzetnika, pri čemu barem jedan mora biti s druge strane granice u prihvatljivom području. Svaki od poduzetnika mora prijaviti najmanje 40.000 eura, ovaj put s više od 180.000 eura prihvatljivog troška. Svaki od poduzetnika ima pravo na 70 posto potpore, što znači da svaki od njih može dobiti najmanje 30.000 eura, a najviše 135.000 eura. (www.icv.hr, zc)

IMG 5331 Custom IMG 5333 CustomIMG 5330 Custom IMG 5329 Custom IMG 5328 Custom IMG 5327 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content