U Bruxellesu će se u sklopu 3. Scientix Conference predstaviti projekt „Budi STEMpatičan“

U sklopu 3. Scientix Conference koja će se od 4. do 6. svibnja održavati u Bruxellesu, predstavit će se projekt Virovitičko-podravske županije „Budi STEMpatičan“. Vrijedno je to priznanje ovom projektu koji je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji s Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ. Vrijedan je 926.091,10 kuna, a provodi se u 14 osnovnih i sedam srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije.

Virovitičko-podravska županija je prva županija u Hrvatskoj koja u suradnji s Institutom Ivo Pilar, provodi projekt kojim će se poticati rad s darovitom djecom i učenicima u predtercijarnoj razini, s izradom jedinstven model za prepoznavanje, identifikaciju i rad s darovitim učenicima koji će moći koristiti bilo koja županija u RH.

Time će se poboljšati razvoj potencijala darovitih učenika i omogućiti rana identifikacije darovitih u odgojno-obrazovnim ustanovama, njihovo individualizirano poučavanje i učenje tako da ono odgovara njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima.

Projekt je prijavljen u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga – Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini (Europski socijalni fond – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.). Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija s 21 partnerom: 14 osnovnih i 7 srednjih škola kojima je županija osnivač. U Bruxellesu će projekt predstavljati, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, te Josip Burušić s Instituta Ivo Pilar.

Partneri na projektu

Osnovne škole: Josipa Kozarca Slatina, Augusta Cesarca Špišić Bukovica, Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, Suhopolje, Vladimira Nazora Nova Bukovica, Ivana Gorana Kovačića Zdenci, Antuna Gustava Matoša Čačinci, Petra Preradovića Pitomača, Voćin, Mikleuš, Davorina Trstenjaka Čađavica, Eugena Kumičića Slatina, Ivane Brlić Mažuranić Orahovica, Gradina.

Srednje škole: Strukovna škola Virovitica, Stjepan Ivšić Virovitica, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, Marka Marulića Slatina, Tehnička škola Virovitica, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content