“Mala poljoprivredna škola” : U Slatini uručena uvjerenja polaznicima edukacije u Pučkom otvorenom učilištu

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Darijo Ripli i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina jučer (srijeda) su u kino sali POU Slatina uručili uvjerenja o osposobljenosti za 89 novih polaznika edukacije s područja Virovitičko-podravske županije za ratare, radne strojeve, motornu pilu, pčelare, sigurnu upotrebu pesticida, te prekvalifikacija za poljoprivrednog gospodarstvenika.

Već osmu godinu za redom Virovitičko-podravska županija i Pučko otvoreno učilište Slatina sudjeluju zajedničkim snagama u projektu pod nazivom “Mala poljoprivredna škola” unutar koje se vrše edukacije poljoprivrednika. Praksa obrazovanja odraslih bilježi sve veći interes koji je motiviran napredovanjem u struci, željom ili potrebom za promjenom struke, otvorenim EU pozivima, te osobnim potrebama i željama pojedinca. Projektom je u ovih osam godina educirano preko 2000 polaznika.

Virovitičko-podravska županija svojim je sufinanciranjem znatno smanjila cijenu edukacije, ovisno o broju polaznika i cijeni osposobljavanja, točnije od 200 kn za pesticide do 3.000,00 kn za prekvalifikaciju. Županija je i ove godine u edukaciju poljoprivrednika uložila gotovo 50.000,00 kn, čime se pokazuje da se misli na svakog poljoprivrednika ove županije i ulaže u njegovo znanje. Time su polaznici, ovisno o sufinanciranju, morali platiti iznos školarine između 180,00 i 500,00 kn, što je u ova teška vremena izuzetno povoljno ako uzmemo u obzir činjenicu da se takve edukacije izvan ovoga projekta kreću između 2.000,00 i 2.500,00 kn. (www.icv.hr, ADF)