U Suhopolju održano predstavljanje Studije valorizacije kulturne ostavštine obitelji Janković

U Restoranu „Park“ u Suhopolju održano je predstavljanje Studije valorizacije kulturne ostavštine obitelji Janković izrađene u sklopu provedbe projekta ”Centar za posjetitelje – Dvorac Janković”. Na predavanju se uz predstavljanje vlastelinstva Suhopolje i plemićke obitelji Janković od Bribira i Voćina govorilo i o samom dvorcu obitelji Janković, etnološkim predmetima, muzejskim zapisima i svjedočanstvu razvoja Suhopolja, ali i kulturnoj ostavštini obitelji Janković u funkciji turizma – integriranju u mrežu proizvoda i pozicioniranja na turističkom tržištu.

Predstavljanju je uz domaćine, načelnika općine Sinišu Horvata i predsjednicu Općinskog vijeća Suhopolje Zoricu Hegedušić sa suradnicima, djelatnike Razvojne agencije VIDRA te predstavnika kulturnih djelatnosti grada Virovitice i općine Suhopolje, prisustvovao i župan Igor Andrović.

Projekt „Centar za posjetitelje – Dvorac Janković“ provodi Virovitičko-podravska županija u suradnji s projektnim partnerima, Vidrom – Agencijom za regionalni razvoj, Turističkom zajednicom Virovitičko-podravske županije, Općinom Suhopolje i Gradskim muzejom Virovitica.
Projekt je sufinanciran sredstvima europskih strukturnih i investicijskih fondova, a ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 40 milijuna kuna.
(www.icv.hr, zc)

[g-gallery gid=”456431″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content