Virovitičke košarkašice pobijedile Koprivnicu, slijedi veliki derbi u Virju

Virovitičke košarkašice do 13 godina u dvoboju 10. kola pobijedile su svoje vršnjakinje iz Koprivnice i na taj način osigurale drugo mjesto u Regiji Sjever. Utakmica je od samog početka tekla samo u jednom smjeru jer Koprivničanke nisu mogle pratiti tempo razigranih domaćih igračica. Dvoznamenkasti učinak ponovno su ostvarile Nika Kozlinger sa 18 koševa i Mia Deskar sa 10 koševa no ovaj put im se pridružila i Manuela Pejić odigravši utakmicu života te je uz 13 koševa upisala i 15 skokova. Trener Robert Fritz dao je priliku svim igračicama te su se u strijelce upisale i mlađahne Marta Leda Kalaš, Hana Deskar i Nika Gverić koje je očito samopouzdanjem napunilo nedavno osvojeno odlično peto mjesto na Prvenstvu Hrvatske.

Ovom pobjedom Virovitičanke su osigurale drugo mjesto i u nedjelju ih očekuje pomladak prvoligašica Podravca iz Virja i prilika da pobjedom ŽKK Virovitica postane po prvi puta prvak Regije Sjever. Utakmica je na rasporedu u najranije dopuštenom jutarnjem terminu od 9 sati što dovoljno govori u prilog činjenici da su treneri iz Virja zapamtili poraz u prvom dijelu prvenstva i ništa ne žele prepustiti slučaju. Sada treba stisnuti zube i još jednom pokušati pobijediti djevojke koje su prošle godine bile viceprvakinje Hrvatske. To bi doista bio šlag na torti nezaboravne sezone virovitičkih košarkašica koje već imaju u mlađim kategorijama jedno peto mjesto u Hrvatskoj i treće mjesto na Regiji Sjever koja okuplja najbolje klubove iz pet hrvatskih županija, ali im predstoji i sredinom lipnja Prvenstvo Hrvatske u ovoj kategoriji.

IMG 20180506 163511
cof

ŽKK Virovitica – ŽKK Koprivnica 64 : 41

ŽKK Virovitica: Ištvanović 2, Deskar Hana 4, Mrmoš, Kozlinger Nika 18, Kalaš 3, Gverić 1, Kozlinger Lea 3, Mia Deskar 10, Marjanović 2, Cindrić Lana 4, Cindrić Lucija 4, Pejić 13

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content