Virovitičke košarkašice pobijedile Koprivnicu, slijedi veliki derbi u Virju

Virovitičke košarkašice do 13 godina u dvoboju 10. kola pobijedile su svoje vršnjakinje iz Koprivnice i na taj način osigurale drugo mjesto u Regiji Sjever. Utakmica je od samog početka tekla samo u jednom smjeru jer Koprivničanke nisu mogle pratiti tempo razigranih domaćih igračica. Dvoznamenkasti učinak ponovno su ostvarile Nika Kozlinger sa 18 koševa i Mia Deskar sa 10 koševa no ovaj put im se pridružila i Manuela Pejić odigravši utakmicu života te je uz 13 koševa upisala i 15 skokova. Trener Robert Fritz dao je priliku svim igračicama te su se u strijelce upisale i mlađahne Marta Leda Kalaš, Hana Deskar i Nika Gverić koje je očito samopouzdanjem napunilo nedavno osvojeno odlično peto mjesto na Prvenstvu Hrvatske.

Ovom pobjedom Virovitičanke su osigurale drugo mjesto i u nedjelju ih očekuje pomladak prvoligašica Podravca iz Virja i prilika da pobjedom ŽKK Virovitica postane po prvi puta prvak Regije Sjever. Utakmica je na rasporedu u najranije dopuštenom jutarnjem terminu od 9 sati što dovoljno govori u prilog činjenici da su treneri iz Virja zapamtili poraz u prvom dijelu prvenstva i ništa ne žele prepustiti slučaju. Sada treba stisnuti zube i još jednom pokušati pobijediti djevojke koje su prošle godine bile viceprvakinje Hrvatske. To bi doista bio šlag na torti nezaboravne sezone virovitičkih košarkašica koje već imaju u mlađim kategorijama jedno peto mjesto u Hrvatskoj i treće mjesto na Regiji Sjever koja okuplja najbolje klubove iz pet hrvatskih županija, ali im predstoji i sredinom lipnja Prvenstvo Hrvatske u ovoj kategoriji.

IMG 20180506 163511
cof

ŽKK Virovitica – ŽKK Koprivnica 64 : 41

ŽKK Virovitica: Ištvanović 2, Deskar Hana 4, Mrmoš, Kozlinger Nika 18, Kalaš 3, Gverić 1, Kozlinger Lea 3, Mia Deskar 10, Marjanović 2, Cindrić Lana 4, Cindrić Lucija 4, Pejić 13

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content