FOTO: Polaganjem temeljnog kamena počeli radovi na izgradnji nove Područne škole u Bakiću

Svečanim polaganjem temeljnog kamena označen je početak radova na novoj Područnoj školi u Bakiću. Uz mještane slatinskog prigradskog naselja Bakić na svečanosti su nazočili virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenicima Darkom Žužakom i Marijom Klementom, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, direktor Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Dario Ripli, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat, te ravnatelji i učitelji osnovnih škola s područja grada Slatine.

IMG 5704 Custom

Izgradnja nove Područne škole u Bakiću, koja se nalazi pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina, vrijedna je 1.435.161 kuna, a sufinancirana je sredstvima Virovitičko-podravske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Grada Slatine. Radove na školi izvesti će tvrtka Građevinarstvo Horvat iz Noskovačke Dubrave, uz nadzor tvrtke Cip d.o.o. iz Virovitice.

IMG 5767 Custom

Bit će ovo 31. nova školska zgrada koja se gradi na području Virovitičko-podravske županije u zadnjih 10 godina. Nova škola, koja je želja i roditelja i mještana Bakića, zamijenit će dotrajalu zgradu izgrađenu još davne 1907. godine. U njoj će iduće godine, kada bude izgrađena, mjesto pronaći ukupno 30 učenika u tri razredna odjela. Do završetka izgradnje, učenici iz Bakića putovat će organiziranim prijevozom u školu u Slatini uz financiranje Županije.

Prije polaganja temeljnog kamena, nazočnima su se obratili ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina Božica Majhen, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, izrazivši zadovoljstvo s početkom radova na ovom novom projektu.

IMG 5710 Custom

– Financiranje izgradnje škole u Bakiću ići će iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja, tj. 400.000,00 kuna. Grad Slatina financira gradnju sa 300.000,00 kuna, dva puta po 150,000 kuna, a ostatak pokriva Virovitičko-podravska županija – rekao je župan Andrović po potpisivanju ugovora o sufinanciranju sa gradonačelnikom Ostrošićem.

IMG 5769 Custom

Kamen temeljac položio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, uz sudioništvo slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića i ravnateljice OŠ Eugena Kumičića Slatina Božice Majhen, a blagoslov za početak gradnje dao je sladojevački župnik vlč. Darijo Šimić.

(www.icv.hr, ADF)

[g-gallery gid=”464349″]

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content