Izložbu “Hibridni lab kurioziteta” u Gradskom muzeju vidjeli i Virovitičani

U Gradskom muzeju Virovitica otvorena je Izložba “Hibridni lab kurioziteta”, posvećena virovitičkom znanstveniku Mirku Danijelu Bogdaniću i dio je međunarodnog projekta Making Museum / Creative Museum.

Radiona.org / Zagreb Makerspace naime, po prvi se puta predstavila u Virovitici intermedijalnim umjetničkim praksama donoseći sa sobom presjek radova kreiranih od strane umjetnika, elektroničara, dizajnera i makera nastalih u okviru kolektiva udruge i međunarodnih gostiju. Udruženi zajedno predstavljaju niz radova hibridnih umjetnosti od DIY glazbenih instrumenata, sintisajzera, interaktivnih i robotičkih instalacija preko holograma, uvrnutih i hakiranih uređaja, ‘uradi-sam’ igraćih konzola sve do nosive tehnologije ili biljke koja svira, a dio toga su predstavili i virovitičkoj publici. Izložba ‘Hibridni lab kurioziteta’ bavi se različitim čitanjima i interpretiranjima medija kroz open source hardver nerijetko prezentirajući radove koji ne žele biti ‘gotov proizvod’ već žele posjetiteljima izložbe pokazati ‘utrobu i krvotok’ mehaničke, električne ili digitalne mašine.

O izložbi koja će biti otvorena do 7. srpnja govorile su ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej i kustosica Radione / MakerspaceUdruge za razvoj ‘uradi-sam’ kulture Deborah Hustić. (www.icv.hr, bs)