USKORO NOVI IZGLED GRADSKOG PARKA: Ukupno će biti posađeno 140 sadnica, 100 sadnica grmlja te 310 dužnih metara živice

U virovitičkom Gradskom parku započela je sadnja novih stabala lipe. Izvođač radova na revitalizaciji parka tvrtka Flora VTC sa sadnjom je započela na potezu od nekadašnje Kavane „Nova“ prema Fini, na obodu parka. Ukupno će biti posađeno 140 sadnica, a osim stabala bit će posađeno i 100 sadnica grmlja te 310 dužnih metara živice.

Ovih dana započet će i radovi ispred Gimnazije Petra Preradovića gdje je u budućnosti biti nova gradska šetnica, a bit će postavljen kalup za novu modernu fontanu, doznajemo iz Gradske uprave.

MG 8162– Gradski park će sadnjom novih stabala dobiti potpuno novi izgled. Osim toga, u višegodišnjem planu je zamjena svih starih dvoreda na području grada novima. Sljedećih tri do četiri godine planiramo revitalizirati i kompletno područje grada Virovitice i okolice, te biti jedan od najzelenijih gradova u Hrvatskoj – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin, dodajući da su već sada s tim u vezi u dogovoru s rasadnicima i Hrvatskim šumama. Istaknuo je da će se pritom sačuvati sve drveće koje je u dobrom stanju, a ukloniti samo ono koje je staro i koje predstavlja prijetnju prolaznicima.

– Želimo biti jedan od najzelenijih gradova u Hrvatskoj. I ja i moji suradnici postavili smo si cilj, da nam je svako drvo spomenik, da sve ono što se može sačuvati, ostane, a ono što je staro, bolesno i prijetnja prolaznicima, ukloni. Uvijek se vraćamo na ovo: što bi bilo da grana u parku ili na igralištu padne na nekoga i ozlijedi ga? Moramo prvenstveno razmišljati o sigurnosti, kada govorimo o starom drveću – rekao je gradonačelnik.

MG 8167Nove sadnice kojima će zamijeniti stara stabla već su formirane. Riječ je o kvalitetnim sadnicama koje imaju svoju cijenu, ali i garanciju, objašnjava Ivica Kirin.

– Budući da će dočekati naše unuke i da ćemo generacijama koje dolaze ostaviti jednu ljepšu Viroviticu, prema njima se moramo odnositi s posebnom pažnjom – zaključuje I. Kirin. (www.icv.hr, mlo)

MG 8164

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content