Zdenci žive za nogomet i svoj uspješan klub

I danas se još slavi u Zdencima, euforija se ne stišava i to potpuno zasluženo – seniori NK Sloge proslavili su naslov prvaka 2. ŽNL i povratak u prvi razred županijskog nogometa. – Odlična sezona je iza nas, uspjeli smo u konkurenciji 12 dobrih klubova osvojiti naslov prvaka. Odigrali smo ukupno 21 utakmicu, od toga ostvarili 19 pobjeda, dva remija i jedan poraz uz gol razliku 66:18. Taj samo jedan poraz govori puno, koliko smo radili i trudili se za ovaj uspjeh – kaže trener NK Sloge, rođeni Zdenčanin Robert Đurina.

Ove polusezone nije mu bilo lako, teško se ozlijedio najbolji igrač momčadi Emilijo Perošević.
– U 3. kolu drugog dijela sezone ozlijedio nam se najbolji igrač. Moram biti iskren, tada nisam vjerovao da ćemo lako doći do prvog mjesta. No, skupili smo glave, dosta smo pričali i s Upravom kluba te si obećali da ćemo upravo za njega odigrati tu sezonu do kraja i donijeti trofej u Zdence – odaje R. Đurina, kazavši kako je presretan što su obećanje i ispunili.

VJERNI NAVIJAČI

Zahvalio je svim igračima na maksimalnom trudu, Upravi kluba, Općini i načelniku Tomislavu Durmiću te svim ljudima koji klubu pomažu.

– Posebno hvala našim navijačima. Minimalno njih 50 išlo je s nama i podrilo nas u gostima, a na domaćim utakmicama nije bilo manje od 200 gledatelja. Atmosfera je sjajna, svi žive za klub, a kada imaš takve uvjete, rezultat mora doći. Ovo mi je možda jedan od najdražih trenerskih trofeja u karijeri jer znam kako ljudi u Zdencima doživljavaju nogomet. Drago mi je da smo nakon 11 godina ponovno tu gdje i trebamo biti, u prvom razredu županijskog nogometa – ističe Đurina.

Nakon ljeta slijedi slaganje kadrovske križaljke. Klub se nada da će im se na ljeto priključiti i polaznici škole nogometa.

– Ja sam uvijek za da se dovede i pokoji kvalitetan igrač ”sa strane”, no okosnica mora biti domaći kadar jer jedino se tako može raditi dugoročno i uspješno. U Zdencima se na svim poljima radi jako dobro, grade se novi objekti, novi pomoćni tereni, stvaraju se vrhunski uvjeti i uistinu vidim svjetlu budućnost nogometa u Zdencima – zaključio je Robert Đurina. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content