Općina Mikleuš novim projektima pomaže poduzetnicima i OPG-ima

Općina Mikleuš pokazatelj je kako jedna mala općina napornim i vrijednim radom može pomoći svojim sumještanima i svojim projektima dati podršku mladima da ostanu u svojoj općini i svojoj Hrvatskoj. Naime, u ovoj maloj općini trenutno je veliko gradilište, radi se na čak 5 projekata, a jedan od najznačajnijih radova posjetio je i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, uz dožupana Darka Žužaka. Riječ o projektu izgradnje dijela ceste prema pilani Jaklić i OPG-u Tonc u Četekovcu.

1707radovimikleuš 4 Custom

-U suradnji sa županijskom Razvojnom agencijom VIDRA prijavili smo projekt Ministarstvu poljoprivrede i Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a radi se o projektu poboljšanja infrastrukture, točnije o izgradnji i rekonstrukciji dijela ceste u Četekovcu prema pilani Jaklić i OPG-u Tonc. Vrijednost same investicije je 364 tisuće kuna, a ukupni trošak cijelog projekta, dakle s projektnom dokumentacijom, iznosi 370 tisuća kuna. Sredstva smo dobili u stopostotnom iznosu i mogu reći da je ovo projekt od velikog značaja za općinu Mikleuš, a posebno za mještane Četekovca, poduzetnika Pilanu Jaklić koja zapošljava 35 radnika i OPG Tonc koje se bavi proizvodnjom mlijeka – o novom projektu općine rekao je načelnik Milan Dundović te o preostalim projektima na području općine dodao.

IMG 6433 Custom

-Ove godine smo raspisali čak 5 natječaja. Uz navedeni projekt tu su još radovi uređenja nerazvrstane ceste u ulici Jabučik projektom vrijednim 300 tisuća od čega smo dobili pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova od 200, a ostatak pokriva Općina. Tu je i izgradnja parkirališta iza zgrade Općine Milkleuš u vrijednosti 186 tisuća kuna i sve pokriva Općina, zatim uređenje parkirališta ispred groblja u Boriku vrijednosti 70 tisuća kuna također iz našeg Proračuna, a prije neki dan smo potpisali ugovor i započeli su radovi na izgradnji nove kuće oproštaja u Balincima za što ćemo dobiti sredstva od Ministarstva graditeljstva u iznosu od 271 tisuće kuna, a ukupna vrijednost projekta je 434 tisuće i ostatak će financirati Općina. Završetak ovih radova očekujemo u studenom ove godine i moram se ovom prilikom zahvaliti Razvojnoj agenciji VIDRA VPŽ, županu Igoru Androviću i njegovim suradnicima bez čije pomoći sve ovo ne bismo uspjeli – rekao je Dundović.

1707radovimikleuš 3 Custom

Župan Igor Andrović pohvalio je rad ove male općine i naglasio kako je ova Općina pokazala da se itekako danas u Hrvatskoj može uspješno raditi i uspjeti.

IMG 6446 Custom

– Veseli me sve ovo što sam vidio u Mikleušu, puno se radi i pomaže svojim sumještanima, a riječ je o projektima kojima pomažu naša ministarstva. Naravno, sredstva kojima raspolažu općine su mala i zato su vrijedni ovi projekti prema fondovima Europske unije kojima se itekako može pomoći građanima. Općina Mikleuš je pravi primjer kako jedna mala općina brine za poduzetništvo, OPG-ove, poljoprivredu i svoje mlade ljudi koji su ostali raditi na svom prostoru, a naravno naša županijska Razvojna agencija i mi kao Županija smo uvijek na raspolaganju pomoći koliko i kad treba – zaključio je župan Andrović.

(www.icv.hr, vg, foto: Vladimir Grgurić i Kristijan Toplak)

IMG 6436 Custom IMG 6444 Custom IMG 6494 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content