DINO MATAZ U NOVOM PROJEKTU Kreće snimanje filma o orahovačkim braniteljima u Vukovaru

Mladi student povijesti Dino Mataz iz Orahovice nakon sjajnog dokumentarnog uratka o Orahovici u Domovinskom ratu, nastavlja sa sličnim projektima želeći sačuvati istinu o Domovinskom ratu i očuvati uspomenu na žrtvu hrvatskih branitelja.

Mladi Mataz pokrenuo je dva nova projekta, a riječ je o snimanju dva nova dokumentarca. Prvi je o orahovačkim braniteljima Grada Heroja – Vukovara, a drugi je nastavak priče o Orahovici u Domovinskom ratu :

-Mnogi Orahovčani i mještani susjednih općina vjerojatno i ne znaju tko je od njihovih sumještana branio Vukovar i što je sve tamo doživio i da je zapravo riječ o istinskim hrvatskim herojima. Zato sam se odlučio uz pomoć svojih prijatelja na ovaj film i već smo odradili jedan inicijativni radni sastanak s dijelom vukovarskih branitelja s našeg područja, a do kraja godine ćemo pozvati sve koji su bili tamo kako bi svatko od njih dao svoj obol i svoja sjećanja na ratni Vukovar. Druga priča je vezana ponovno uz Orahovicu u Domovinskom ratu, detalje još dogovaramo, ali prema dosadašnjim dogovorima bit će to također nešto zanimljivo i edukativno. – rekao je Dino Mataz.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content