FOTO Počeli radovi na izgradnji Športsko-rekreacijskog centra kod Hotela Kurije Janković u Kapela Dvoru

Vrijedne ruke djelatnika Domogradnje, startale su s radovima na izgradnji Športsko-rekreacijskog centra kod Hotela Kurija Janković u Kapela Dvoru, a u sklopu projekta EV 13 GAP „Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica“. Ugovor za navedeno, prošli su mjesec potpisali virovitičko-podravski župan Igor Andrović, direktor Domogradnje Siniša Gregorić i direktor projektantskog ureda King art studio Ivan Kršić u Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru, a uz nazočnost zamjenika župana Marija Klementa i načelnika Općine Lukač Đure Bukvića, te pročelnice Ureda župana VPŽ Jasne Abramović i v.d. ravnateljice VIDRA-e Željke Vuković.

potpis kurija e1533759294895 Custom

Ugovorom je definirana izgradnja Športsko-rekreacijskog centra, pristupne ceste, uređenje okoliša Hotela Kurije Janković u Kapela Dvoru, jedinog Heritage hotela s četiri zvjezdice u Slavoniji, u ukupnoj vrijednosti 7.752.536 kuna, 6.700.036 za izgradnju športsko rekreacijskog centra te 1.052.500 za pristupnu cestu i parkiralište.

Projekt EU projekta EV 13 GAP „Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica“ uz mađarsku i hrvatsku stranu, vrijedan je 1.982.494 eura. Započeo je s provedbom u studenom 2017. godine. Projekt je nastavak projekta „Drava4Enjoy“ kojim je započeta izgradnja biciklističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji te stvaranje imidža cikloturističke destinacije.

Danas Hotel Kurija Janković ima više od 300 noćenja mjesečno. Projektom će se urediti pristupne ceste i okoliš, a rekonstrukcijom postojeće zgrade nastat će wellness centar i vinski bar. Osim toga izgradit će se i nova zgrada u kojoj će se nalaziti spremište za bicikle. (www.vpz.hr, foto: K.Toplak)

[g-gallery gid=”472223″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content