PLIVAČKI KLUB VIROVITICA Grad im zahvalio za 20 godina rada i promicanja plivačkog sporta

Zahvalnica Grada Virovitice ove godine pripala je Plivačkom klubu Virovitica za 20 godina rada i promociju plivačkog sporta. Plivanje je sport koji uključuje većinu mišićnih skupina i osigurava dobar aerobni učinak, a koristi i otpor vode te se smatra jednim od najtemeljitijih oblika vježbanja. Osim što osnažuje mišiće cijelog tijela, podiže vitalnost i jača kardiovaskularni sustav. Plivanjem se stječu zavidna kondicija i izdržljivost te usporava proces starenja.

Osim što produžuje mladost, plivanje koristi i ljepoti tijela. Upravo iz navedenih razloga, s ciljem poticanja i razvoja plivačkog sporta u Virovitici je 1998. godine osnovan Plivački klub. Član je Sportske zajednice Grada Virovitice i Hrvatskog plivačkog saveza, jedan od 38 plivačkih klubova koje Savez broji. Plivački klub Virovitica ima 40-ak članova i bavi se dvjema osnovnim djelatnostima. Prva je škola plivanja, zadužena za obuku neplivača. Druga je razvoj plivačkih tehnika kroz redovite kondicijske i plivačke treninge te natjecanja. Danas je to respektabilan regionalni klub koji se redovito natječe na regionalnim natjecanjima Hrvatskog plivačkog saveza, ali i na natjecanjima u susjednoj Mađarskoj.

Velika konkurencija virovitičkom Plivačkom klubu su uglavnom klubovi koji treniraju na svojim zatvorenim bazenima. No, upornim trudom, kvalitetnim radom i izuzetnim zalaganjem trenera i plivača, već dugi niz godina vrlo uspješno pariraju na svim natjecanjima. Od osnivanja Kluba treninzi su održavani na Gradskom bazenu u Virovitici najviše u ljetnom razdoblju, a zbog nemogućnosti treniranja u ostatku godine, kombinacijom suhih kondicijskih treninga i posebnih plivačkih treninga rad se odvijao u Mađarskoj, u Barcsu na Termalnom kupalištu.

MEDALJE KAO NAGRADA ZA TRUD

Početkom rekonstrukcije Dvorca Pejačević u Virovitici, u okviru koje se obavlja i rekonstrukcija Gradskog parka, uklonjen je Gradski bazen, stoga je ove godine kupalište u Barcsu postalo primarni teren za treniranje. Vikendi su rezervirani za natjecanja, a kako je Plivački klub Virovitica član Hrvatskog plivačkog saveza, prioritet su im upravo natjecanja koja Hrvatski plivački savez organizira. Naravno, aktivno sudjeluju u Slavonskoj ligi te mitinzima organiziranim od strane klubova u našoj regiji, kao i na natjecanjima u susjednim mađarskim gradovima koji imaju snažnu plivačku tradiciju te redovito organiziraju respektabilna natjecanja. Iako već duži niz godina nema državnog prvenstva za klubove, uspjesi virovitičkih plivača ne izostaju. Redovno se osvajaju brojne medalje. Posebno vesele medalje s natjecanja koja organiziraju klubovi u Hrvatskoj. Treba istaknuti i svestranost plivača koji su se okušali i u triatlonu, sportu koji obuhvaća plivanje, biciklizam i trčanje te došli do drugog i trećeg mjesta na nedavnom Otvorenom prvenstvu Hrvatske. Pohvale plivačima koji su uporni, koji vole ovaj sport i ne žele odustati te uz sve školske obveze nađu vremena za odlazak na treninge u Barcs. I uz sve navedeno, Plivački klub Virovitica bez bazena još uvijek opstaje i ne samo to, broj djece raste iz sezone u sezonu, što je rezultat odličnog rada trenera, Uprave kluba i roditelja koji su prepoznali kvalitetan rad svih sudionika.

RADE SA SRCEM

– Svi u klubu, od predsjednika, trenera i roditelja koji su uključeni u rad, trudimo se osigurati što bolje uvjete za treninge kako bi naši plivači i dalje ostvarivali vrhunske rezultate jer to je i svrha ove priče. Svi radimo ovaj posao sa srcem i na volonterskoj bazi, što je samo dokaz da volimo ovaj klub, sport i učinit ćemo sve što je u našoj moći za dobrobit djece i naših plivača koji ulažu velike napore i unatoč svim problemima ne odustaju – kratko je prokomentirao tajnik Plivačkog kluba Virovitica Zoran Turnaj, dodajući kako im je drago što su taj trud prepoznali i u Gradskoj upravi koja im je u ime građana dodijelila Zahvalnicu.

Funkciju predsjednika Plivačkog kluba Virovitica obavlja Dražen Majetić, tajnik je spomenuti Zoran Turnaj, a treneri Nenad Vajagić i Vinko Oršulić. Početak nove, ovogodišnje sezone virovitički plivači otvorili su u Đakovu na 1. mitingu „Zlatni Dukat“ i osvojili nevjerojatnih 7 zlatnih, 12 srebrnih i 10 brončanih medalja, uključujući i štafetnu na 4×50 metara mješovito svih kategorija i na taj način pokazali želju za novim bazenom. (www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content