POZNATI RAZLOZI NESREĆE: Vozač (22) zbog alkohola i brzine sletio s ceste i “pokosio” betonski stup

Policija je izdala priopćenje o točnim uzrocima prometne nesreće koja se jučer (nedjelja) dogodila u Lozanu. Nesreću je prouzročio mladi vozač (22) i to zbog brzine i alkohola. Naime, vozio je pod utjecajem alkohola od 1.57 promila i u nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede.

Iako i fotografije govore dovoljno o težini nesreće, policijsko priopćenje rasvijetlilo je detalje ovog događaja koji je sličan sceni iz akcijskih filmova. Naime, nakon što je, zbog neprilagođene brzine te mokrog i skliskog kolnika, u zavoju izgubio nadzor nad vozilom, prešao je na suprotnu stranu kolnika, sletio preko bankine i putnog mosta, potom udario u drugi putni most te nastavio daljnje nekontrolirano kretanje pa udario u betonski stup i zaustavio se u putnom kanalu. Srećom, u betonski stup udario je desnim bočnim krajem automobila što mu je najvjerojatnije spasilo život.

crna1

PU virovitičko-podravska poziva vozače na oprez. – Zbog niza prometnih nesreća s tragičnim posljedicama na prometnicama u Republici Hrvatskoj, pozivamo sve sudionike u prometu na povećani oprez i poštivanje prometnih propisa, a posebno iz razloga što od idućeg tjedna krećemo u pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ povodom početka nove školske godine 2018/2019 za koju se nadamo da će proteći u skladu s očekivanjima i uz visoki stupanj sigurnosti u cestovnom prometu – stoji u policijskom priopćenju. (www.icv.hr, ml)

[g-gallery gid=”475937″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content