ROKOVO 2018. Vlakovi, Dvorac Pejačević, radionica i izložba – sve vas to čeka u subotu na katu virovitičkog kolodvora

U sklopu Rokova 2018. na Željezničkom kolodvoru sutra (subota) održat će se Maketarska radionica i izložba “Život s vlakovima u Virovitici”. Svi ljubitelji vlakova moći će uživati od 10 do 17 sati u brojnim aktivnostima, a oni koji to nisu zasigurno će postati.

Na katu kolodvora u Virovitici, Dragutin Staničić “Čovjek koji živi željeznicu” otvorit će izložbu svojih slika “Uz Podravsku prugu” koja će postati dio stalnog postava. Riječ je o preko stotinu fotografija podravsko-slavonske željezničke rute.

VIROVITICA vlakovi2mlo

Sutra će se održati i predstavljanje knjige Uskotračna željeznica Stjepana Brijačka, a Virovitica voli vlakove okupila je i ljude koji su u prošlosti, a neki i sada, živjeli na željezničkoj stanici te će posjetiteljima ispričati svoje doživljaje i pokazati stare fotografije, pa čak i iz vremena kada su vozile parne lokomotive. Upravo Virovitica će imati čast razgovarati s najstarijim i jedinim živim strojovođom parnih lokomotiva u Hrvatskoj Ivanom Piskovićem.

Osim izuzetnih maketa vlakova, sutra imate priliku uživo vidjeti “maketarsko čudo”, umanjenu repliku Dvorca Pejačević. Aktivnosti je mnogo, a još više toga za vidjeti. Posjetite kat virovitičkog klodvora i pokažite da “Virovitica voli vlakove”. (www.icv.hr, ml; foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content