Rukometaši Viro Virovitice odigrali prve pripremne utakmice, trener rezimirao turnir

Nakon dvanaest dana uvodnih priprema rukometni prvoligaši igrači Viro Virovitice odigrali su prve pripremne utakmice. U sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici gostovali su povratnici u premijer ligaško društvo igrači Rudara iz Ruda, pokraj Samobora i kvalitetni prvoligaš KTC iz Križevaca. Turnirski su odigrane tri utakmice.

U prvoj jer Rudar pobijedio domaće rukometaše rezultatom 23:26. Domaći desetkovan sastav pružio je solidan otpor renomiranom protivniku. Premijer ligaši su pokazali svoju snagu, ali i domaći igrači su pokazali da se na njih može ozbiljno računati, posebice nekoliko mlađih. Do pred sam kraju bili su rezultatski blizu gostima. Mora se uzeti u obzir, da je trener Damir Vašarević u igru uveo sve raspoložive igrače. Na kraju se semafor pokazao rezultat 23:36.

Za Viro Viroviticu u utakmici s Rudarom su igrali: Dino Meter, Krešimir Godeč 4, Tim Čevelak, Alen Berda 2, Karlo Vašarević 3, Robert Rešetar, Deni Vilček, Karlo Štimac, Dominik Sabo 2, Luka Poljak 5, Matko Crljenić 1, Antonio Starčević 1, Ivan Janjić 2, Borna Šimić, Karlo Moslavac 3 i Toni Smutni.

U drugoj utakmici Rudar je nadjačao križevački KTC 35:32.

U trećoj utakmici rukometaši Viro Virovitice su poveli, ali ubrzo KTC preuzima kontrolu rezultata i vodi do kraja utakmice. Domaći igrači nisu dozvolili križevačkom sastavu odvajanje na veću razliku, iako je trener Vašarević u igri koristio sve igrače. U ovoj utakmici ekipi se pridružio najbolji strijelac domaćeg prvoligaša Luka Moslavac. U posljednjoj utakmici KTC je pobijedio Viro Viroviticu 29:20.

Za Viro Viroviticu u utakmici s KTC-om su igrali: Dino Meter, Krešimir Godeč 2, Tim Čevelak 1, Alen Berda 1, Karlo Vašarević 2, Robert Rešetar, Deni Vilček 1, Karlo Štimac, Dominik Sabo 3, Luka Poljak 1, Matko Crljenić 2, Antonio Starčević 1, Ivan Janjić 1, Borna Šimić 1, Karlo Moslavac 1, Luka Moslavac 3 i Toni Smutni.

Iduću pripremnu utakmicu rukometaši Viro Virovitice igraju u srijedu 22.kolovoza u Križevcima s KTC-om.

Nakon turnira domaći trener je rezimirao:

-Zadovoljan sam večerašnjim turnirom. Odradili smo što smo htjeli. Dobro smo se istrčali u utakmicama s jačim suparnicima. Bez nekoliko standardnih prvotimaca dali smo priliku mlađim igračima. Nakon dvadeset treninga u posljednjih desetak dana bili smo odlični, s premijer ligašem smo u 47. minuti bili na -5. To je jedna druga dimenzija rukometa za koju treba još mnogo rada. Igrači su vidjeli kojim putem idemo i koji je naš krajnji cilj odnosno za čime težimo – rekao je Damir Vašarević. (www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”475126″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content