ZLATO ZA OSJEČKE LEGE U Orahovici odigran 7. Memorijalni turnir “Krunoslav Bošnjak” u odbojci na pijesku

U sklopu 11. izdanja najboljeg ljetnog glazbenog festivala kontinentalne Hrvatske, orahovačkog Ferragosto Jama, održan je i tradicionalni 7. Memorijalni turnir u odbojci na pijesku ”Krunoslav Bošnjak”.

Turnir je posvećen preranom preminulom, jednom od osnivača Udruge Klub dostava zvuka koja organizira Ferragosto i pokretača, te idejnog začetnika festivala. Organizator turnira uz Udrugu Klub dostava zvuka je Grupa mladih iz Orahovice, a i ove godine suorganizator bila je Zajednica športskih udruga grada Orahovice uz pomoć Grada Orahovice.

0608odbojkamemorijal 3 Custom

Turnir je otvorila gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin. Na turniru je sudjelovalo 10 ekipa iz Zagreba, Splita, Varaždina, Osijeka, Našica, Viškovaca, Orahovice i Nove Jošave koje su bile podijeljene u dvije skupine po 5, a igralo se, uobičajeno, sa po četiri igrača u polju.

Nakon razigravanja po skupinama, prve dvije ekipe plasirale su se u polufinale pa su tako prvi meč odigrali Lege iz Osijeka protiv prošlogodišnjih pobjednika, ekipe Happy end iz Našica. Osječani su sjajnom odbojkom slavili s konačnih 2:0 (15:7, 15:8), dok su u drugom ogledu orahovački Organizatori svladali Novu Jošavu također s 2:0 (15:9, 15:10). U utakmici za treće mjesto Happy end je svladao Novu Jošavu s 2:1 (8:15, 15:11, 9:11), a onda je uslijedilo veliko finale.

0608odbojkamemorijal 1 Custom

Osječke Lege nošene sjajnim Hrvojem Sučićem bile su uvjerljive kontra orahovačkih Oragnizatora, bilo je 2:0 (15:8, 15:9). Nagrade najboljima uručili su gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin te roditelji preminulog Krunoslava Bošnjaka, Vera i Slavko:

-Ovo je zaista jedan poseban turnir i mi svake godine isključivo zbog turnira dođemo u Orahovicu, na jezero i na Ferragosto. Hvala organizatorima na sjajnom sportskom ambijentu i duhu i nadasve hvala svim ekipama, sjajnim ljudima koji su uživali igrajući i tako na najbolji mogući način odali počast ovom mladiću. Meni je ovo peto zlato na ovom turniru, a treće s ekipom Lege i mogu samo reći da sam izuzetno ponosan i da svaku pobjedu posvećujem Kruni i njegovim neutješnim roditeljima. Kao ekipa svake godine novčanu nagradu ostavljamo za kupnju aranžmana i lampiona za Krunin grob. – rekao je kapetan Lega Hrvoje Sučić.

0608odbojkamemorijal 2 Custom

Osvajači prva tri mjesta dobili su novčane nagrade, medalje, pokal te nagrade Ferragosto Jama i Grada Orahovice. Nakon 7 odigranih turnira, može se slobodno reći da je ovo jedan od najjačih ljetnih turnira u Slavoniji što je Krunoslav više nego zaslužio.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content