FOTO: 4. LIGA BJ-KC-VT Eurogol Krsnika, Papuk “previsok” za Pitomaču

U sklopu 3. kola 4. nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, u Orahovici je odigran županijski derbi između domaćeg Papuka i Pitomače.

Od prve minute Orahovčani su nametnuli svoj ritam, preuzeli konce igre u svoje ruke i pokazali da ih ništa osim pobjede i tri boda ne zanima. Pritisak Papuka urodio je plodom već sredinom prvog dijela kada je poentirao Miroslav Rukavina, a potom su Orahovčani stvorili još niz prigoda, no na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom domaćina. S druge strane, Pitomače je imala samo jedan udarac prema vratima i taj je bio potpuno bezopasan.

NK Papuk NkPitomača 11 Custom

U drugom dijelu Papuk je ponovno istrčao borben, rastrčan i željan novih pogodaka. Igrala se 57. minuta susreta kada je Ninčević probio sredinu obrane Pitomače, kada se očekivao njegov ”zadnji pas” prema napadačima, biva srušen na nekih 27 metara. Loptu je namjestio Matija Krsnik, uslijedila je bomba koja se od grede zakucava u pod pa u mrežu, eurogol za 2:0. Utakmica je i u nastavku išla samo u jednom smjeru, Papuk je stisksao i tražio treći pogodak koji bi riješio utakmicu. Mogao ga je postići Marin Čavić kada je dobio sjajan pas od Ninčevića, izbio sam pred vrata, ali je pucao malo preko grede.

NK Papuk NkPitomača 9 Custom

Pitomače je samo još jednom zaprijetila opasnim ubačajem s lijeve strane, no sigurni vratar Papuka Mehmedi je “boksao” loptu u aut. U 73. minuti sudac Kristić opravdano je pokazao na kazneni udarac kada je u šesnaestercu gostiju srušen Čavić, no sve je poništio pomoćnik Selenić koji je označio Čavićevo zaleđe prilikom primanja lopte. Ipak, točku na ”i” sjajne utakmice momčadi Papuka stavio je upravo, ponajbolji igrač utakmice, Marin Čavić. Igrala se 77. minuta kada je Čavić kao osica trčao oko obrambenih igrača gostiju i vrebao pogrešku, a potom je ”iščeprkao” loptu zadnjem igraču, izašao pred vratara Zdelara i lucidno poentirao. Sjajna i korektna utakmica, odlično suđenje i zaslužena pobjeda Papuka.

NK Papuk NkPitomača 3 Custom

-Uistinu su dečki odigrali onako kako smo se dogovorili. Za ovu utakmicu smo se baš dosta pripremali, puno pričali nakon one, možemo reći, lošije partije u Ferdinandovcu i to se isplatilo. Skupili smo glave i ova mladost je pokazala da može jako puno, kvalitete imaju, a danas su pokazali i potrebnu trku i borbenost. Ovakvim pristupom možemo dobiti svaku ekipu u ligi. Ovo je jedna nova momčad koja se još uigrava, ali siguran sam da smo na dobrom putu, ali ono što je najvažnije ovi dečki su momčad, igraju jedan za drugoga i to donosi rezultat – rekao je trener Papuka Darko Krsnik te kao igrača utakmice izdvojio Marina Čavića.

NK Papuk NkPitomača 4 Custom

-Odigrali smo jako dobro, svi smo dali sve od sebe, borili se za svaku loptu i to nas je nagradilo. Čestitam svim dečkima i vjerujem da ćemo ovako izgledati svaku utakmicu – rekao je Marin Čavić.

Trener Pitomače Anton Pranjić vidno je bio ljutit na svoju momčad nakon utakmice.

-Pa što reći, tužan sam nakon ovoga što smo pokazali, mi zapravo danas uopće nismo došli na utakmicu, igra nikakva, pristup još lošiji. Papuk je dominirao cijelu utakmicu i čestitam im na zasluženoj pobjedi. Mi se okrećemo nastavku prvenstva, moramo pobjeđivati, ali kako? Uvijek smo tanki u kadru, nedostaju nam po dva-tri igrača gotovo svaku utakmicu. No, naravno da se ne predajemo, slijedi na domaći okršaj protiv Kloštra Podravskog i dat ćemo sve do sebe da upišemo važnu pobjedu. Riječ je o lokalnom derbiju i nadam se da će dečki dati sve od sebe – zaključio je Pranjić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

NK Papuk NkPitomača 8 Custom NK Papuk NkPitomača 7 Custom NK Papuk NkPitomača 6 Custom NK Papuk NkPitomača 5 Custom

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content