GREŠKE S POSLJEDICAMA Ovo nikako nemojte raditi poslije jela

Loše navike koje gotovo svi radimo nakon jela mogu štetno djelovati na naše zdravlje. Za neke i znamo da su štetne, ali ih ipak radimo. Donosimo vam popis stvari koje nikako ne bi smjeli raditi nakon jela.

NE OTPUŠTAJTE REMEN NA HLAČAMA Ako otpustite remen na hlačama nakon jer može doći do blokade crijeva tijekom probavljanja hrane.

NE PALITE CIGARETU Ako zapalite cigaretu odmah poslije jela ona djeluje na vaš organizam kao da ste ih popušili deset.

NE IDITE SPAVATI Nije dobro niti odmah leći i spavati nakon jela jer zbog vodoravnog položaja vaš organizam neće dobro preraditi hranu te vam može uzrokovati probleme s probavom.

NE TUŠIRAJTE SE Tuširanjem, odnosno kupanjem, povisit čete krvni tlak u tijelu što će oslabiti probavljivanje unesene hrane.

NE JEDITE VOĆE Od voća će vam se trbuh napuniti zrakom zbog toga nemojte konzumirati voće barem sat vremena prije i poslije jela.

NE IDITE U ŠETNJU Odmorite nakon jela jer šetnja može loše utjecati na probavljivanje hrane, odnosno na apsorbiranje nutritivnih sastojaka iz konzumirane hrane.

NE PIJTE ČAJ Čaj sadrži veliku količinu kiselina koje će stvrdnuti hranu bogatu bjelančevinama te vam uzrokovati smetnje u probavi. (www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content