SVE U JEDNOM DANU Početak radova na gradnji Poduzetničkog inkubatora u Orahovici i hale Viroexpa u Virovitici

U ponedjeljak, 1. listopada, Virovitičko-podravska županija kreće u dva nova investicijska ulaganja od velikog značaja. Kreće gradnja multifunkcionalne hale u kojoj će se održavati Međunarodni sajam Viroexpo u Virovitici, te Poduzetničkog inkubatora u Orahovici. Ukupna vrijednost ova dva projekta je gotovo 25 milijuna kuna. Početak radova u Virovitici je u 9, a u Orahovici u 12 sati.

Izgradnja Poduzetničkog inkubatora u Orahovici dio je projekta Virovitičko-podravske županije Mreže inkubatora Virovitičko-podravske županije, a gradnja Poduzetničkog inkubatora u Pitomači je već počela. Uskoro se očekuje i početak u Slatini.

Projektom Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije, s izgradnjom i obnovom, stavit će se u rad tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači. U navedenim poduzetničkim inkubatorima, predviđeno je da će u punom kapacitetu, biti omogućen povoljan smještaj za 47 poduzetnika.

– Poduzetnički inkubator u Virovitici otvorio je vrata mnogim mladim gospodarstvenicima, poduzetnicima i njihovim idejama. Bio im je vjetar u leđa. Otvorila su se nova radna mjesta, a tako će biti i Orahovici, kao i Slatini te Pitomači – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

domogradnja
Foto: K. Toplak, ilustracija

Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS), a uz pomoć Grada Orahovice i Općine Pitomača. Radove u Orahovici izvodit će tvrtka Domogradnja, dok će rekonstrukciju nadstrešnice u multifunkcionalnu građevinu za potrebe poljoprivrednih i gospodarskih manifestacija, buduću zgradu gdje će se održavati Međunarodni sajam Viroexpo i koja će se nalaziti u Virovitici, u krugu bivše vojarne, nedaleko prostora JVP Virovitica, obaviti tvrtka Gradba. Tako će Virovitičko-podravska županija i grad Virovitica dobiti multifunkcionalnu građevinu, a Međunarodni sajam Viroexpo, napokon više neće biti „podstanar“. (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content