U Poduzetničkom inkubatoru održana prva radionica radne skupine za reviziju Strategije razvoja ljudskih potencijala VPŽ

U Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije u Virovitici održana je prva radionica radne skupine za reviziju Strategije razvoja ljudskih potencijala Virovitičko-podravske županije u sklopu projekta Pozitivne vibracije koju su vodile ugledne znanstvenice Sanja Tišma i Sanja Maleković ispred Instituta za razvoj i međunarodne odnose. Nazočne su pozdravili Bojan Mijok, direktor Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije i Neda Martić, zamjenica ravnateljice Razvojne Agencije VIDRA. Radna skupina sastavljena je od 18 članova, predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora, a na trosatnoj radionici se raspravljalo o problemima, potrebama i potencijalima, viziji razvoja, strateškim ciljevima i prioritetima Strategije razvoja ljudskih potencijala za razdoblje od 2019.-2025. godine. Izrađen je prvi nacrt dijela revidirane Strategije i u tijeku je ocjena stanja i potencijala u svim segmentima ključnim za razvoj ljudskih potencijala u Virovitičko-podravskoj županiji kako bi u ovom i sljedećem programskom razdoblju potrebe na tržištu rada bile usklađene s postojećim stanjem raspoložive radne snage u našoj županiji.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja“, prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava UP.01.3.1.01.0081., a ukupna vrijednost projekta i dodijeljenih bespovratnih sredstava je 1.788.844,96 kuna.

VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije provodi projekt Pozitivne vibracije u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica, Gradskom razvojnom agencijom Slatine i Poduzetničkim inkubatorom Virovitičko-podravske županije.

Projektom Pozitivne vibracije će se kroz dvije godine osnažiti i motivirati 80 pripadnika ranjivih skupina kroz edukacije za aktivaciju i ulazak na tržište rada te ojačati svijest o poduzetništvu istih, pružit će se potpore pri samozapošljavanju za 10 novootvorenih poslovnih subjekata i omogućiti održivo funkcioniranje Lokalnog partnerstva Virovitičko-podravske županije kroz integrirani razvoj, umrežavanje i poticanje veće suradnje u formi regionalnih partnerstva. Projektom će se osnažiti članovi LPZ-a VPŽ kroz poticanje suradnje u formi regionalnih partnerstva za zapošljavanje, suradnja LPZ-a VPŽ s LPZ-om Požeško-slavonske županije i Bjelovarsko-bilogorske županije te kroz razmjenu dobre prakse. (www.icv.hr, ravidra.hr)

[g-gallery gid=”480428″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content