ZLATNA PLAKETA GRADA SLATINE VLČ. NIKOLI JUŠIĆU Doznajte dobitnike Srebrnih plaketa i zahvalnica

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj povodom proslave Dana grada Slatine, uručene su zahvalnice i plakete dobitnicima ovogodišnjih javnih priznanja Grada Slatine.

Odlukom Gradskog vijeća Zahvalnicom Grada Slatine nagrađeni su:

1. Poliklinika dr. Nedić, za uspješno poslovanje te izniman doprinos razvoju zdravstva na području Grada Slatine.
2. Ivan Vučinac, za dugogodišnji samoprijegoran profesionalni i volonterski rad u zdravstvu.
3. Ivan Halas, vlasnik tvrtke Stari podrum d.o.o., za uspješno poslovanje, doprinos razvoju vinogradarstva i vinarstva te promidžbu Grada Slatine.
4. Sandra Jadek, vlasnica obrta „Sandrini kolači“ Slatina, za uspješno poslovanje te doprinos promidžbi Grada Slatine.
5. Novica Kocić, za doprinos razvitku hrvačkog športa, promicanje športa među mladima te uspjehe ostvarene na natjecanjima.
6. Stjepan Gal, za poseban doprinos razvitku taekwondoa u Gradu Slatini.
7. Marija Cindrić, za izniman doprinos unapređenju knjižnične djelatnosti te nemjerljiv doprinos radu Čitateljskog kluba.
8. Renata Grahovac, za predani volonterski rad s djecom i za djecu Grada Slatine.
9. Darko Venus, za dugogodišnji samoprijegoran profesionalni i volonterski rad na unapređenju likovnog stvaralaštva, doprinos kulturnom razvitku te promidžbi Grada Slatine.
10. Dragan Lacković, predsjednik Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, za predan i uspješan rad u Udruzi te zalaganje u zaštiti digniteta Domovinskog rata.
11. Damir Parc, za predano i aktivno sudjelovanje u društvenim aktivnostima na području Mjesnog odbora Kozice.
12. Elena Bićanić, za iznimne uspjehe u športskim natjecanjima, natjecanjima u znanju te doprinos promidžbi Grada Slatine.
13. Miroslav Main, za iznimne školske uspjehe, osvajanje prestižnih nagrada te doprinos promidžbi Grada Slatine.
14. Tvrtka TURBO-COMMERCE d.o.o., za uspješno poslovanje i doprinos razvoju gospodarstva na području Grada Slatine.

IMG 2174 Custom

Odlukom Gradskog vijeća Srebrnom plaketom Grada Slatine nagrađeni su:

1. Antun Repić, za dugogodišnje nesebično sudjelovanje u društvenom životu, te izniman doprinos promicanju lovstva na području Grada Slatine.

Antun Repić rođen je 4. svibnja 1941. godine u Markovcu Našičkom, a od 1943. godine živi u Slatini gdje se od najranije dobi uključio u aktivan život grada Slatine kroz razne sportske i društvene aktivnosti. Od 1956. godine uključio se u rad izviđača, kao i tadašnjeg planinarskog društva, od 58.-me je sudjelovao u radu rukometnog kluba Slatina, a aktivno je sudjelovao i u radu Crvenog križa. Gospodin Repić ugledni je slatinski ugostitelj čiji je rad iznimno zapažen na promicanju ruralnog turizma i lovstva na slatinskom području.
Jednom riječju on je Dobri duh Slatine.

2. Vesna Palcer Turk, za dugogodišnji rad u području društvenih djelatnosti, te za doprinos očuvanju kulturne baštine.

IMG 2143 Custom

Vesna Palcer Turk članica je Matice hrvatske više od 20 godina tijekom kojih je svojim radom i zalaganjem dala veliki doprinos čuvanju kulturne baštine našega grada i svemu što Ogranak Matice hrvatske u Slatini njeguje te na taj način pridonijela ugledu grada kako na lokalnoj, tako i na državnoj, odnosno međunarodnoj razini predstavljajući grad Slatinu kroz rad Ogranka i izvan granica RH. Svojim radom i željom da Slatina postane grad lijepe glazbe, pridonijela je sudjelujući pri organizaciji početka rada Područnog odjeljenja glazbene škole u Slatini, kao i međunarodne glazbene manifestacije Dani Milka Kelemena. Ove je godine umirovljena nakon uspješno odrađenog radnog vijeka u slatinskoj Gradskoj upravi.

3. Robert Turkalj, za nesebičnu medijsku promociju značajnu za ugled i promidžbu Grada Slatine, te za istaknut volonterski rad u mnogim udrugama.

Robert Turkalj direktor je Slatinskog informativnog centra i jedna je od rijetkih osoba koja godinama sudjeluje u praktički svim segmentima slatinskog javnog života. Spremnost da se odazove svakom pozivu u svako doba dana i noći za dobrobit grada, čak i na uštrb vlastitog privatnog života, postala je već urbana legenda naše male zajednice. Niti jedna, bilo velika ili mala priredba, koncert, tribina, u organizaciji Grada, gradskih institucija, slatinskih udruga, klubova ili vlastitoj ne mogu proći bez ovog sveprisutnog radoholičara. Član je brojnih udruga i klubova na slatinskom području u kojima je uglavnom na rukovodećim funkcijama više godina, poput Foto i video kluba Slatina, slatinskog KUD-a DIKA, udruge Društva informatičara slatinskog kraja, udruge Ličana Vila Velebita, a trenutno je dopredsjednik HURIN-a na nacionalnoj razini. Nemoguće je nabrojati sve njegove aktivnosti, stoga ću za kraj spomenuti samo jednu, a to je umjetnička fotografija kojom diljem svijeta priča najljepšu priču o svom i našem gradu.

4. Kuglački klub Slatina, za 60. – godišnji kontinuirani rad, te promidžbu Grada Slatine.

Kuglački klub Slatina osnovan je 1958. godine pod nazivom Sloga, te je kroz sve ove godine s ponosom predstavljao svoj grad diljem Hrvatske i inozemstva. Društvene i športske vrijednosti uvijek su bile misao vodilja generacijama i generacijama slatinskih kuglača.
Nakon Domovinskog rata 1996. godine skupina entuzijasta i zaljubljenika u ovaj šport predvođena Vladimirom Jagićem, Vladimirom Domićem i Milošem Brkićem reaktiviraju rad na promicanju kuglanja u Slatini te pod sadašnjim imenom 30.-tak aktivnih kuglača dominantno nastupa u Županijskoj ligi VPŽ. Najveći uspjeh u bogatoj 60-togodišnjoj povijesti kluba je svakako plasman u 3. hrvatsku ligu zona Osijek. Inače Kuglački klub Slatina pokretač je i organizator brojnih kuglačkih događanja i memorijalnih turnira u prigodama obilježavanja značajnih obljetnica. Današnja generacija slatinskih kuglača predvođena predsjednikom Željkom Vaškom svoju ljubav prema ovom športu želi prenijeti i na mlađe generacije Slatinčana predanim i aktivnim radom.

Odlukom Gradskog vijeća Zlatnom plaketom Grada Slatine nagrađen je:

Nikola Jušić, župnik Župe bl. Ivana Merza Slatina, za nesebičan rad, trud i izniman doprinos u izgradnji Crkve blaženog Ivana Merza u Slatini te župne zajednice.

IMG 2159 Custom

Prečasni Nikola Jušić, kanonik Stolnog kaptola sv. Petra u Požegi, rođen je 6. prosinca 1953. godine na području Pleternice u mjestu Buk. Službovao je u više župa naše biskupije, a k nama dolazi iz župe Kaptol. Prečasni Nikola Jušić župnik je Župe bl. Ivan Merza od kolovoza 2012.- te godine, te od tada svojim nesebičnim radom, trudom i sobnom žrtvom podiže Crkvu bl. Ivana Merza iz temelja. Time je Grad Slatina obogaćen impozantnom modernom sakralnom građevinom koja gradu daje novu vizuru dok unutrašnjost Crkve svojom ljepotom jednostavnosti daje osjećaj posebne duhovnosti. No osjećaju dobrodošlice, svakom vjerniku i građaninu ponajviše pridonosi otvorenost, ljubav, blizina i jednostavnost prečasnog Jušića, strogog no prije svega pravednog, čovjeka iz naroda i za narod što je veliki broj Slatinčana prepoznao i sa zahvalnošću prihvatio. Od nadahnutih propovjedi do poučnih izreka a ponekad i pošalica župnik Jušić je ušao u srca brojnih Slatinčana.

(www.icv.hr, adf, mf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”477114″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content