FOTO U Čačincima održane manifestacije ”Za bakinim stolom” i ”Ribička noć”

U organizaciji Općine Čačinci, Turističke zajednice općine, Osnovne škole Antuna Gustava Matoša i Kulturno-umjetničkog društva Čačinci, u središtu mjesta održane su dvije manifestacije koje su prikazale jesen u Slavoniji, u njenom najljepšem ruhu.  Sve se odvijalo u velikom šatoru, u srcu Čačinaca, a započelo je kulturno-umjetničkim programom u kojem su nastupili: dječje folklorne skupine KUD-a Mikleuš, Crkvari, KUU Voćin, te prigodnim programom djeca iz čačinačkog dječjeg vrtića i osnovne škole.

-Djeca, njihovi roditelji i naši učitelji još su jednom uložili ogroman trud u pripremi i provedbi programa te pripremi štandova koji su obilovali prije svega krušnim, a potom raznim jesenskim proizvodima. Isto tako veliko hvala OPG-u Grdić i Šimanović koju su nam se pridružili i prikazali svoje proizvode na štandovima, a također tu su bile i vrijedne članice KUD-a Čačinci koej su pekle lepinje i druge vrste kolača – rekla je ravnateljica Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci Kristina Krmpotić.

2710manifestacijacacinci 8 Custom

Ovo je bila 6. manifestacija ”Za bakinim stolom” u ovom obliku, i ponovno se pokazalo punim pogotkom. Na kraju prvog dijela programa sve proizvode blagoslovio je župnik župe Presvetoga Trojstva Čačinci Nedjeljko Androš. Po prvi puta ove godine uz ovu manifestaciju spojena je i prepoznatljiva čačinačka Ribička noć koju organizacijski potpisuje Športsko ribolovno društvo ”Klen” Čačinci.

-Obzirom da nas je vrijeme malo poremetilo kada smo planirali pripremiti ovu manifestaciju, odlučili smo se pripremiti ju uz ovu sjajnu priredbu naše škole i udruga. Za svoje sumještane pripremili smo prepoznatljive slavonske riblje delicije kao što su fiš-paprikaš, šaranske potkove u kotlovini i kotlovinu od bijele ribe. Sve su pripremali naši ribiči i svi koji su kušali bili su oduševljeni. Bila je ovo sjajna promocija ribolovstva, našeg kluba i općine općenito, a mi smo presretni što smo bili dio cijele priče – rekao je predsjednik ŠRD Klen Čačinci Renato Šafranko.

Ove dvije manifestacije spojile su gotovo sve, škole, vrtiće, udruge, sportske klubove, kulturno-umjetnička društva , Općinu i Turističku zajednicu, staro i mlado…

-Prekrasan događaj i vrhunska promocija Čačinaca, Slavonije i naše županije. Veliko hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli u organizaciji, a Općina je naravno kao i uvijek bila na raspolaganju za svaki vid pomoći. Čačinci su pokazali svoje veliko bogatstvo i vewliku slavonsku dušu u i srce – zaključio je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.

2710manifestacijacacinci 10 Custom

Slavonska večer u Čačincima zaključena je kako drugačije nego zvukom tamburice, a za to se pobrinuo tamburaški sastav Panona koji je držao odličnu atmosferu do kasno u noć.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”487982″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content