FOTO U Slatini održana ”Mala škola poduzetništva” i tribina ”Kako i kada odabrati zanimanje”

U Zavičajnom muzeju grada Slatine jučer je održana početna konferencija projekta ”Mala škola poduzetništva”, nositelja projekta Društva ”Naša djeca” Slatina i Udruga za obrazovanje i održivi razvoj ”UZOOR” Slatina koji se provodi u suradnji sa:

-Osnovnom školom Eugena Kumičića Slatina;
-Osnovnom školom Josipa Kozarca Slatina;
-Osnovnom školom Vladimir Trstenjak Čađavica;
-Osnovnom školom Vladimir Nazor Nova Bukovica;
-Pučkim otvorenim učilištem Slatina.

IMG 6848 Custom

Projekt se financira donacijom ostvarenom putem Javnog natječaja za dodjelu donacija u 2018. godini pod nazivom ”Stvaramo jednake mogućnosti” što ga je raspisala Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

Projekt ima za cilj upoznavanje djece s poduzetništvom i poduzetničkim vještinama kroz besplatne četverodnevne radionice koje će se provoditi na lokacijama Dječjeg kutka Društva ”Naša djeca” Slatina (Slatina, Senkovac, Nova Bukovica i Čađavica, Josipovo/Sopje), a svrha projekta je usmjeriti djecu da pravodobno i kvalitetno odaberu svoje buduće zanimanje, ali i ojačati udruge koje pomažu u kvalitetnom razvoju društva.

IMG 6857 Custom

Korisnici su 40 djece školske dobi od 4. do 8. razreda osnovnih škola iz Senkovca, Nove Bukovice, Josipova, Čađavice i Slatine.

Također, istog dan odmah poslije početne konferencije održana je tribina ”Kako i kada odabrati zanimanne” prva od aktivnosti projekta ”Mala škola poduzetništva” koji je financiran donacijom ostvarenom putem Javnog natječaja za dodjelu donacija u 2018. godini pod nazivom ”Stvaramo jednake mogućnosti” što ga je raspisala Hrvatska banka za obnovu i razvitak, a koji provodi Društvo ”Naša djeca” Slatina u partnerstvu s Udrugom za obrazovanje i održivi razvoj ”UZOOR” Slatina.

IMG 6843 Custom

Tribina je organizirana u Tjednu cjeloživotnog učenja u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i Industrijsko-obrtničkom školom.

Želja je projektom djeci približiti što više informacija o različitim zanimanjima u ranoj dobi, te predstaviti poduzetničke vještine.

IMG 6852 Custom

Na početnoj konferenciji i tribini sudjelovali su predstavnici slatinskih osnovnih škola, ravnatelji slatinskih srednjih škola sa suradnicima i učenicima, predstavnici udruga, predstavnici školskih zadruga, Zavičajnog muzeja Slatina, Pučkog otvorenog učilišta Slatina, Hrvatske poljoprivredno savjetodavne službe Slatina, članovi Udruge za obrazovanje i održivi razvoj ”UZOOR” Slatina, članovi Društva ”Naša djeca” Slatina, te predstavnici medija.

(www.icv.hr, adf, DND Slatina, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”483401″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content