TRENING U PRIRODI Školom trčanja do zdravlja i dobre kondicije

U Orahovici je početkom listopada započela Škola trčanja za sve uzraste, a vode ju članovi Plivačkog kluba Orahovica. Cilj škole je zdravlje i fizička sprema građana od 5 do 105 godina. Voditelji treninga su Marko Varga, Borna Katić i glavni trener Nikola Borić, kao i  mlada 14-godišnja Ada Tikvan koja kaže da se uz školu trčanja može se lako smršaviti i bolje se osjećati, a za one koji se potpuno posvete radu cilj trčanja je pretrčati polumaraton za 6 mjeseci.

1110skolatrcanja 3

– Treniramo u grupama prilagođenim po dobi i kondiciji, odnosno brzini uz individualni pristup. Treninzi se održavaju bez obzira na vremenske uvijete, a sve informacije vezane za trening i rad škole biti će objavljene na FB stranicama škole. Treninzi prvi mjesec dva puta tjedno, jedan preko tjedna, a drugi subotom zajednički, dok će drugi mjesec treninzi biti tri puta tjedno, a pred natjecanja i četiri puta tjedno – rekla je A. Tikvan te istaknula da će do natjecanja odlaziti na razne utrke među kojima je glavna utrka polumaraton u Beču.

Program treninga i periodizaciju do natjecanja radit će Nikola Borić, trener i nositelj debitantskog Svjetskog rekorda na polumaratonu te aktualni trener Hrvatske Atletske Reprezentacije za duge pruge.

1110skolatrcanja 4

Jedan od trenera i je Borna Katić, sjajni orahovački sportaš kojemu uz sve svoje treninge nije teško posvetiti vrijeme i sportašima početnicima.

-Jako je važno prvo odlučiti se, pokrenuti i tada je sve lakše. Evo ja sam nagovorio majku da dođe i proba proći jedan trening i oduševila se. Siguran sam da će svima koji nam se priključe biti tako jer trčanje je prije svega zdravlje zbog toga što se opustiš i “ispušeš” psihički i fizički – zaključio je Katić.

1110skolatrcanja 1

Na prve treninge odazvao se velik broj ljudi i svi su posebno oduševljeni time što se uglavnom trči u prirodi.

-Odlično je, redovan sam na svakom treningu. Sjajan je osjećaj ispitati vlastitu snagu, a poslije se cijelo tijelo super osjeća. Toplo bih preporučio svima ovu školu trčanja – rekao je Ivan Cuca (28) iz Čačinaca koji školu pohađa sa suprugom i dvoje male djece. (www.icv.hr, žđl, vg, Foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content