FOTO Nakon 116 prehodanih kilometara sudjelovali u koloni sjećanja na Vukovar

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica zaključila je 7. memorijal u čast Čačinčaninu, vukovarskom heroju Željku Majoru i Gradu Heroju Vukovaru. Projekt je započeo otkrivanjem biste Željku Majoru, a potom je memorijalna hodnja po sedmi put krenula put grada heroja.

Nakon četiri dana i 116 prijeđenih kilometara, hodočasnici su došli do Vukovara i sudjelovali u koloni sjećanja.

-Putem smo obišli sva spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja koja su se nalazila na našoj dionici. U hodnji su sudjelovali Iva Šuvak iz Gradine, Zvonko Borda, Stjepan Šebalj, Mario Ptiček i Miroslav Tot iz Orahovice, Božidar Smokrović, Davor Brbot, Siniša Ileš, Nikica Šporčić i Kristijan Knjižek iz Čačinaca, Ozren Rastija, Vlado Lukac i Slaven Brunović iz Slatine, Siniša Horvat iz Crnca, Jakov Medved iz Našica, te Martin Nađ iz Donje Pištane, a pratnja u vozilima su bili Alan Grgić, Marijan Varjačić i Mato Mesić – rekao je Miroslav Tot, predsjednik UHDVDR rata Orahovica, te glavni organizator hodnje.

Stopama Željka Majora 3 Custom 1
foto: čitatelj

Tot se zahvalio svima od srca, a posebno domaćinima koji su ih primili tijekom putovanja.

Mi smo dali samo malu žrtvu na onu veliku i nemjerljivu koju su dali Vukovarci i branitelji za slobodnu Hrvatsku. Kolona sjećanja je bila najdirljivija do sada, emocije su prštale na sve strane, nije bilo onoga tko nije pustio suzu. Moram se svakako zahvaliti svim domaćinima koji su nas primili tijekom putovanja, a to su osnovne škole iz Čačinaca, Feričanaca i Koške, potom Općina Bizovac, Mjesni odbora Tenja, obitelj Spajić iz Tenje i Hrvatski nogometni klub Radnički Vukovar, a isto tako od srca hvala svim sponzorima i donatorima, te medijima koji su nas pratili. Hodnja je organizirana u sklopu projekta ”Korak po korak do cilja” kojeg potpisuje UDVDR ogranak Orahovica uz partnerstvo Općine Čačinci i Osnovne škole antuna Gustava Matoša Čačinci – nastavio je M. Tot, te dodao:

-Ako Bog da zdravlja, sigurno sve ovo ponavljamo ove i sve naredne godine za našeg Željka Majora, za hrvatske branitelje i naš hrvatski Vukovar – zaključio je Tot.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content