HRVATSKI CRVENI KRIŽ U Virovitici zaslužnim humanitarcima dodijeljene Jubilarne zahvalnice i plaketa

Povodom 140. godišnjice djelovanja Hrvatskog Crvenog križa na tlu Republike Hrvatske u četvrtak, 22. studenog predsjednik i izvršni predsjednik HCK-a Josip Jelić i Robert Markt u virovitičkom Crvenom križu uručili su priznanja nagrađenim jubilarcima za izvanredan doprinos i nesebičnu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva HCK-a. Naime, Glavni odbor HCK-a na prijedlog Odbora GDCK-a Virovitica donio je odluku o dodjeli Jubilarne plakete s priznanjem i Jubilarnih zahvalnica.

Tako je Jubilarna plaketa s priznanjem dodijeljena Razvojnoj agenciji VTA, a primila ju je ravnateljica Tihana Harmund. Ovo visoko priznanje Agencija je dobila jer je za GDCK Virovitica aplicirala na sve do sada objavljene natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava na kojima je Društvo moglo biti prihvatljiv prijavitelj. Zahvaljujući predanom radu Razvojne agencije VTA, Društvu je do sada odobreno 5 projekata u vrijednosti od gotovo 13 milijuna i 700 tisuća kuna te su nominirana još 2 projekta u vrijednosti nešto više od 2,5 milijuna kuna.

IMG 0156

Osim toga, uručene su i Jubilarne zahvalnice i to: Sanji Milković Šipek, Katici Kovačević, Ivani Ćavarušić, Željki Kovač, Elizabeti Ružičić i Tihani Harmund.

Sanja Milković Šipek svoju je Zahvalnicu zaslužila provođenjem aktivnosti prikupljanja namirnica za Socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi” po sistemu “Jedan učenik, jedan artikl mjesečno”, a provodi ih od travnja 2016. godine.

IMG 0116

Katica Kovačević unazad šest godina aktivno volontira u “Dnevnom boravku” GDCK-a Virovitica gdje redovito vodi aerobik prilagođen korisnicima, odnosno starijim osobama, što joj je donijelo ovu Zahvalnicu.

IMG 0133

Svoju Zahvalnicu dobila je i volonterka Ivana Ćavarušić, koja je aktivna od travnja 2016. godine u svim aktivnostima prikupljanja namirnica za Socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi”, a u 2017. godini je ostvarila 36 volonterskih sati, najviše od svih u toj godini.

IMG 0141

Željka Kovač, predsjednica općinskog društva Crvenog križa Pitomača, još je jedna dobitnica Zahvalnice koja uz to volonterski vrši dostavu i podjelu standardnih paketa na kućne adrese socijalno ugroženih korisnika općine Pitomača te redovito sudjeluje u volonterskim akcijama prikupljanja namirnica za Socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi”.

IMG 0147

Svojom inicijativom od svibnja 2017. godine Elizabeta Ružičić u Dječjem vrtiću “Cvrčak” uspješno organizira i provodi prikupljanje namirnica za Socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi”, a time je i zaslužila ovu Zahvalnicu.

IMG 0155

Zahvalnicu je dobila i sama Tihana Harmund, ravnateljica Razvojne agencije VTA koja u svome radu u prioritetne projekte uvrštava svaki projekt GDCK-a Virovitica te zajedno sa svojim zaposlenicima radi i izvan radnog vremena kako bi projekte GDCK-a izradili u što kraćem roku te kako bi oni bili odobreni.

IMG 0101

Osim uručenja jubilarnih priznanja, ovom prilikom održan je i radni sastanak povodom osnivanja DCK-a Virovitičko-podravske županije na kojemu su uz ravnateljicu GDCK-a Željku Grahovac nazočili i predsjednik i izvršni predsjednik HCK-a Josip Jelić i Robert Markt. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

[g-gallery gid=”492418″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content