Orahovačka spisateljica Gordana Radaković predstavila svoju desetu knjigu “Smijeh naš svakidašnji”

Gordana Radaković, orahovačka spisateljica sugrađanima je predstavila svoju desetu knjigu. Riječ je o sedmoj knjizi kratkih priča, koja je svojevrsni nastavak uradaka s temom smijeha, ovoga puta pod nazivom “Smijeh naš svakidašnji”. Promociju knjige organizirala je Gradska knjižnica Orahovica pa je tako nazočne u uvodu pozdravila ravnateljica Jelena Mihelčić. Autoricu, njezin cjelokupni rad te novi uradak predstavio je glavni urednik udruge Aldo iz Slavonskog Broda kojoj Gordana pripada, Ilija Matić koji je napisao i recenziju za najnoviju Gordaninu knjigu.

DSC 0555

-Radi se o zbirci eseja jedne od danas najplodnijih književnica na ovim prostorima koja se bavi jednom posebnom vrstom pisanja, pisanjem koje vraća osmjeh na lica. Ovo mi je treći puta da sam pisao recenziju za Gordanine knjige, ali svaki puta je novi izazov pisati osvrt na njezine kratke priče i humoreske i već smo ih toliko zavoljeli da sam siguran da bi jedna godina imala veliku prazninu kada ne bi imali jednu knjigu Gordane Radaković. Ona je spisateljica koja će svakoga definitivno osvojiti, jer čitajući njezine kratke priče svi će se osjećati kao da su na utrci emocija. Sva prisutna tuga i nelagoda u čovjeku na trenutak će ustuknuti pred slikama koje nam podastire spisateljica kroz motive njezine svakodnevice iznjedrene na temelju njenog osobnog životnog iskustva uz preuzete mnoge aforizme, narodne mudrosti, citate i napise koje ona vješto umjetnički oblikuje sa svojim dosjetkama i komentarima.

Promocija Gordana Radaković 1

To su pričice o životu malih ljudi koje će svakoga nasmijati i na trenutak ostaviti bez daha. Gordana je svoje knjige, od njenog pojavljivanja u hrvatskoj književnosti 2008. godine, predstavljala diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine i svuda je bila sjajno prihvaćena posebno s tim duhovitim pričama počevši od prve pod nazivom “Smijeh je lijek” koja je bila pokretač Gordaninog životnog puta i jednog novog pravca pisanja – rekao je Matić.

DSC 0568

Gordana Radaković pozdravila je brojne prisutne Orahovčane. – Moram prije svega reći od srca hvala mojim Orahovčanima koji su došli i na ovu promociju biti u dobrom društvu s dobrom knjigom. Nastavila sam tragom smijeha, jer smijeh je doista lijek i zato pisanjem liječim sebe, a čitanjem čitatelji mogu liječiti sebe. Naravno, da ovo nije kraj, nego samo nastavak i definitivno ću i dalje pisati na ovaj način i time uveseljavati sebe i sve oko sebe – rekla je Gordana Radaković o svojoj knjizi te pročitala nekoliko dijelova iz iste. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content