Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić i članovi HVIDR-e s područja VPŽ posjetili biskupa Antuna Škvorčevića

Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević primio je jučer, 6. studenog pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića, predsjednika Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednika Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Matu Bubaša, te predsjednika Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednika Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Iliju Nikolića.

Povod posjeta, koji je inicirao pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, bio je, između ostalog, razgovor u svezi održavanja 10. jubilarnog Hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj 13. prosinca 2018. godine.

45640742 294365361189268 865652775927676928 n

Kroz razgovor, biskup je podsjetio na veličinu djela koje su ostvarili hrvatski branitelji za slobodu i dostojanstvo Hrvatske, kazavši da to ne mogu potamniti ničiji neprimjereni stavovi. Spomenuo je značenje njegovanja duhovne dimenzije hrvatskih branitelja, pri čemu važno mjesto ima i njihovo hodočašće u Voćin, 13. prosinca na dan razaranja tamošnjeg svetišta i ubojstva brojnih nedužnih ljudi. Zahvalio se Nenadu Križiću što i sada, kao pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, nastoji organizirati branitelje s prostora Požeške biskupije da sudjeluju na spomenutom hodočašću. Također, bilo je razgovora i o tome kako velike medijske kuće nedovoljno prate voćinsko hodočašće, te da bi bilo primjereno da se ove godine na 10. jubilarno hodočašće prenosi misa iz crkve Pohoda Blažene Djevice Marije.

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić biskupu msgr. Antunu Škvorčeviću prenio je pozdrave ministra Tome Medveda, te s njime dogovorio posjet predstavnika braniteljskih udruga s područja Požeške biskupije krajem studenog na kojem će biti više govora o samoj organizaciji hodočašća u Voćin. (www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content