Potpisan Sporazum o suradnji između Parka prirode Papuk i Sveučilišta J. J. Strossmayera te Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku

Javna ustanova Park prirode Papuk i Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, potpisali su u Velikoj Sporazum o međusobnoj suradnji kojim će te dvije institucije u budućnosti surađivati u raznim aktivnostima na području obrazovanja i obučavanja studenata.

Sporazum o međusobnoj suradnji potpisali su ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac i dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Krunoslav Zmaić. Sporazum jasno definira ciljeve i prednosti suradnje koja će se odvijati kroz organizaciju i provođenje terenske nastave i stručne prakse studenata te upućivanju gostujućih predavača na Fakultet, radi stjecanja praktičkih znanja odnosno upotpunjavanja teorijskog znanja, a s ciljem što uspješnijeg ostvarivanja programa studija i uključivanja studenata na tržište rada.

Suradnja podrazumijeva i zajedničku realizaciju projektnih zadataka i aktivnosti prema domaćim i stranim izvorima financiranja, kao i razvoj novih projekata i programa koje provode Park prirode Papuk i Fakultet agrobiotehničkih znanosti. Također suradnja podrazumijeva i organizaciju pisanja seminara, završnih i diplomskih radova iz tema vezanih uz Park prirode Papuk, uz mentorstvo nastavnika Fakulteta. Potpisivanju Sporazuma u Ispostavi Parka prirode u Velikoj nazočili su i Tihomir Florijančić te Siniša Ozimec. Javna ustanova Park prirode Papuk osim spomenute suradnje, od prošle godine surađuje i s Odjelom za biologiju Sveučilišta u Osijeku te Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, kao i Veleučilištem u Požegi. (pp-papuk.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content