SVJETSKI DAN DIJABETIČARA Unatoč neprikladnim vremenskim prilikama šećer i tlak Orahovčana u prosjeku dobar i uredan

Orahovački dijabetičari i ove su godine obilježili Svjetski dan šećerne bolesti tradicionalnom akcijom kontrole šećera u krvi i krvnog tlaka. Kako je već poznato u ovom gradu djeluju dvije udruge oboljelih od šećerne bolesti pa je tako Udruga dijabetičara Orahovica akciju organizirala u središtu grada.

-Kao i svake godine ovakvim akcijama pokušavamo upozoriti građane na opasnost od ove teške bolesti te im pružiti prigodu da kontrolom šećera u ranoj fazi otkriju potencijalnu mogućnost oboljenja. Akciju smo organizirali u suradnji s orahovačkim Domom zdravlja pa je tako građanima krvni tlak mjerila terenska medicinska sestra pri našem Domu zdravlja Brigita Valter – rekao je predsjednik ove udruge Ivica Martinčević. Dijabetička udruga Zdravlje svoju je akciju organizirala na orahovačkoj tržnici.

Akcija Dijabetičke udruge Zdravlje

-Uz građane koji su kontrolirali šećer i krvni tlak, isto su učinili i naši članovi i na sreću, ljudi u prosjeku imaju dobar šećer i uredan tlak unatoč ovim neprikladnim vremenskim prilikama – rekao je predsjednik udruge Stjepan Dujmić. (www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content