Učiteljica Patricija Karaman iz OŠ Eugena Kumičića Slatina sudjelovala na projektu ”Instruments for Social Inclusion”

Učiteljica Patricija Karaman iz Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina sudjelovala je na projektu ”Instruments for Social Inclusion”. Projekt “Instrumenti za socijalno uključivanje” razmjena je mladih ljudi koja je uključila 42 mlade osobe iz Italije, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Poljske i Rumunjske. Projekt se održavao u gradu Cagliari (Italija), od 5. do 11. studenoga, a glavne teme projekta bile su isključivanje, imigracija i uloga glazbe kao sredstva za poticanje procesa socijalne uključenosti.

Povećanje imigracijskih tokova na europskoj razini uzrokuje širenje ksenofobije i rasizma, te uzrokuje uspjeh ekstremnih političkih skupina, što potkopava stabilnost Europske unije i sprječava proces socijalne uključenosti. Kroz projekt velika važnost posvećivala se glazbi koja je zahvaljujući svojoj prirodi univerzalnog jezika savršen alat za borbu protiv predrasuda i stereotipa koje proizlaze iz nedostatka dijaloga, kulturne svijesti i komunikacijskih poteškoća.

45638664 284622772174405 7808013573602410496 n Custom
foto: OŠ Eugena Kumičića Slatina

Glavni cilj projekta pod nazivom “Instrumenti za socijalno uključivanje” jest unaprijediti proces socijalne uključenosti kroz glazbu, te razmjenjivanje dobre prakse razvijene na europskoj razini u ovom području. Također, jedna od aktivnosti projekta uključivala je analizu europske situacije sa migracijskim tokovima, te koja je važnost mobilnosti programa ”Erasmus +” projekata kao sredstva za socijalno uključivanje i osobni razvoj.

Isto tako, dvije učiteljice OŠ Eugena Kumičića Slatina Renata Grahovac i Rajka Avirović Gaća trenutno su na Malti u okviru ”Erasmus + K1” projekta ” Kids from the future”, a što će pridonijeti kvaliteti rada škole, kao škole za budućnost i škole koja otvara svoja vrata Europi i na taj način svojim učenicima omogućava poučavanje i učenje pod jednakim uvjetima koje imaju i učenici u zemljama EU.

(www.icv.hr, adf, OŠ Eugena Kumičića Slatina)

[g-gallery gid=”490590″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content