FOTO Održana “Večer matematike i fizike” u Tehničkoj školi Virovitica

- PROMO -

U četvrtak, 6. prosinca, od 17 do 19 sati u Tehničkoj školi Virovitica je po treći put održana “Večer matematike i fizike”, u isto vrijeme kao i u mnogim osnovnim i srednjim školama, dječjim vrtićima i fakultetima u Republici Hrvatskoj.

Organizator ove Večeri je Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te profesori matematike Vlatka Hižman-Tržić i Danijel Golinac s profesoricom fizike Terezijom Galović-Čubrić.

Večer je zamišljena tako da posjetitelji po želji obilaze radionice i sudjeluju u njihovim aktivnostima.

IMG 1525 Custom
foto: V. Hižman-Tržić

-Naši su učenici i gosti rješavali japanske mozgalice sudoku, kakuro i nurikabe, okušali se u izradi origami božićnih ukrasa i čestitki te se zabavili uz vizualne IQ mozgalice i matematičke križaljke. Također, saznali su što to povezuje hrvatski jezik i matematiku. U učionici br. 3 otkrivali su čudesne zakone fizike uz zanimljive pokuse s elektricitetom i svjetlosti te rješavali križaljke – istaknula je Hižman-Tržić.

IMG 1556 Custom
foto: V. Hižman-Tržić

Bila je to večer druženja i otkrivanja zabavne strane matematike i fizike, a završila je igrama asocijacija i dodjelom nagrada najuspješnijima. Broj učenika i posjetitelja je svake godine sve veći, a ove je godine bilo oko 100 sudionika, najviše učenika elektrotehničke struke, medicinske sestre/tehničari, računalni tehničari i tehničari za mehatroniku.

Ova večer je ostvarila svoj cilj – popularizaciju matematike i fizike te poticaj učenicima za nastavak obrazovanja u smjeru prirodoslovlja.

(www.icv.hr, vht)

IMG 1498 Custom
foto: V. Hižman-Tržić
IMG 1533 Custom
foto: V. Hižman-Tržić

Povezane vijesti

Skip to content