FOTO Podižu se zidovi na multifunkcionalnoj hali u kojoj će se od 15. do 17. ožujka 2019. održati Viroexpo

Napreduju radovi na izgradnji multifunkcionalne hale za sajam Viroexpo. Odrađeni su zemljani radovi, izbetonirane betonske plohe, a trenutno se podižu zidovi, kao i potrebna konstrukcija kojom će se natkriti prostor između dosadašnjih hala.

Završetkom radova na prostoru bivše vojarne u Virovitici nalazit će se 5.200 četvornih metara zatvorenog, te još 900 četvornih metara natkrivenog multifunkcionalnog prostora koji će služiti i za održavanje drugih sajmova i manifestacija.

viroexpo hala 6
Foto: K. Toplak

Radove izvodi tvrtka Gradba d.o.o., a stručni nadzor CIP d.o.o. Projekt je vrijedan više od 14 milijuna kuna i financira se sredstvima Ministarstva poljoprivrede, a ugovor o dodjeli sredstava potpisali su potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, u sklop sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a izradila ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Prostor će prvenstveno biti namijenjen Međunarodnom sajmu Viroexpo koji je, od svojih početaka, 1996. godine, do danas, čak šest puta mijenjao lokacije održavanja. Osim za Viroexpo, ova hala će služiti za sve sajmove i manifestacije koje se događaju u gospodarstvu i poljoprivredi, posebice za Agroexpo i Izložbu malih životinja.

viroexpo hala 7
Foto: K. Toplak

Inače, na parceli između buduće hale i planiranih bazena predviđen je prostor za zajedničko parkiralište. Time će se, uz parkirališna mjesta na čestici hale, dobiti dodatan prostor za parkiranje. Nositelj projekta izgradnje novog parkirališta je Grad Virovitica, a predviđena su oko 452 parkirališna mjesta. Nakon izgradnje hale, Međunarodni sajam Viroexpo napokon će dobiti svoje sjedište. Podsjetimo, Zemlja partner 24. Viroexpa, koji će se u Virovitici održavati od 15. do 17. ožujka, bit će Republika Slovenija. (www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”494250″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content