Gradski vijećnici dali zeleno svjetlo za srednjoškolsko obrazovanje u COOR-u

Preseljenjem u novu zgradu čija je izgradnja u tijeku, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica proširit će djelatnost i na srednjoškolsko obrazovanje. Odluku o izmjeni Odluke o osnivanju Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju usvojili su vijećnici na 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice.

Završetak nove zgrade i preseljene u planu je početkom sljedeće 2019./2020. godine.

Centar je ustanova u kojoj se školuju učenici s teškoćama u razvoju po posebnom programu. Osim toga, Centar provodi i socijalnu uslugu poludnevnog boravka za odrasle osobe s poteškoćama. Što se tiče srednjoškolskog obrazovanja, trenutno se učenici koji u COOR-u završavaju osnovnoškolsko obrazovanje po posebnom programu u Virovitici školuju u Industrijsko-obrtničkoj školi, a na raspolaganju su im dva zanimanja: pomoćni kuhar i slastičar te stolar.

– Smatramo da djeca imaju pravo na veći izbor jer ne mogu se svi uklopiti u ta dva zanimanja. To je mišljenje edukacijskih rehabilitatora, ali i roditelja koji su na Vijeću roditelja dali prijedlog za srednjoškolsko obrazovanje. Naš prijedlog je da to za početak budu zanimanja za pomoćnog soboslikara i ličioca te pomoćnog krojača, rekla je ravnateljica COOR-a Margarita Kovačević.

Uz srednjoškolsko obrazovanje, Centar će preseljenjem u novu zgradu, odnosno stjecanjem materijalnih uvjeta, imati i predškolski odgoj pošto će na raspolaganju imati pripadajuće radionice i kompletnu opremu.

– Predškolski odgoj je izuzetno važan za djecu s teškoćama u razvoju, a rano uključivanje i rana intervencija su svakako najvažniji. Izgubljeno vrijeme ne može se nikako nadoknaditi i upravo stoga je to važno, dodala je Margarita Kovačević. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content