MIR I DOBRO Policijski službenici PP Slatina upoznali učenike OŠ E. Kumičića Slatina s opasnostima uporabe pirotehničkih sredstava

Foto: OŠ E. Kumičića

Od 15. prosinca 2018. do 8. siječnja 2019. godine traje provođenje preventivne akcije „Mir i dobro“ koju organizira Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Svrha provođenja ove tradicionalne akcije je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, te ostalih ubojitih sredstava.

Foto: OŠ E. Kumičića

Akcija se provodi već dugi niz godina, točnije od 1993. godine, na nivou cijele Republike Hrvatske, a sve s ciljem da bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, te da bi se povećala opća sigurnost građana i postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira. Kako bi što zvučnije proslavili nadolazeće blagdane, velik broj građana u slobodnoj će prodaji nabavljati petarde, rakete i druga pirotehnička sredstva, te njima iskazivati svoje veselje, a naročito se to odnosi na ljude mlađe životne dobi, naše učenike.

Foto: OŠ E. Kumičića

Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina, s ciljem prevencije uporabe pirotehničkih sredstava, 20. prosinca ugostila je policijske službenike PP Slatina, Željka Lukačeka i Stjepana Srednoselca. Oni su učenicima sedmih razreda škole edukativnim predavanjem prenijeli važne informacije o opasnostima koje prijete nepravilnom uporabom pirotehničkih sredstava, te o razdobljima u kojima se pirotehnička sredstva smiju koristiti. Učenike su pozvali na pojačan oprez ako se ipak odluče koristiti pirotehnička sredstva, te im podijelili promotivne letke. (www.icv.hr, adf)