OPG Lesjak pomaže Downićima: Svakim prodanim sokom od aronije doniraju im 20 kuna

Dobro je činiti dobro – misao je vodilja OPG-a Lesjak iz Čakovca koji pomoću svojih proizvoda pomažu Udruzi za Down sindrom Virovitičko-podravske županije. Naime, ovaj OPG za svaki prodani matični sok od aronije donira našim Downićima 20 kuna, a u skladu s tim su izradili i nove etikete za svoje boce. Etiketu je dizajnirao Kristijan Zec, član Udruge za Down sindrom VPŽ.

OPG Lesjak ovu prekrasnu priču započeo je prošle godine kada su prodavajući svoje proizvode prikupljali donacije za Udrugu za Down sindrom iz Čakovca.

– Imamo prijatelje koji imaju djecu s Down sindromom pa smo upoznati s njihovim potrebama što je potaknulo ovu ideju. Prošle godine započeli smo ovu akciju s Međimurskom županijom, a nakon dobrog odaziva ove smo godine odlučili to proširiti na cijelu Hrvatsku – rekao je Dario Lesjak, vlasnik OPG-a, ističući da sada surađuju s nekoliko Udruga, iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Virovitice, a uskoro suradnju očekuju i s Udrugom iz Splita.

46512207 1578725588893854 6437855612461121536 n

-Nadamo se da će se ljudi odazvati, osobito u ovo blagdansko vrijeme kada bi svi trebali biti još više osviješteni za pomaganje onima kojima je pomoć potrebna, a za uzvrat će dobiti zdrav i ukusan sok od aronije – naglasio je D. Lesjak.

Da su svi koji se uključe u ovu akciju na dobitku slaže se i Sandra Matošina Borbaš, predsjednica Udruge za Down sindrom VPŽ, jer, kako kaže, kupci će dobiti prirodan i zdrav sok, OPG Lesjak će prodati svoj proizvod, a mi prijeko potrebna sredstva za logopede i radnog terapeuta. Osim toga, i OPG Lesjak i kupci učinit će dobro djelo kakvih treba biti što više u ovo vrijeme blagostanja i nesebičnog davanja onima kojima je potrebno.

– Jako puno nam znači ova akcija jer ćemo novac koji prikupimo potrošiti na logopede i radnog terapeuta koji su jako potrebni našim Downićima, a za koje ne možemo dobiti sredstva putem projekata – rekla je Sandra M. B., ističući da je najslađi detalj te suradnje etiketa koju je naslikao naš Kristijan Zec.

Cijena soka je 60 kuna, a svako poslijepodne možete ga pronaći u Udruzi ili se javiti na njihovu Facebook stranicu.

(www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content