SRUŠENA PODRAVKA Kadetkinje Tvin Virovitice šeste na izuzetno jakom Božićnom turniru u Sesvetama

Ovu sezonu kadetkinje Tvin Virovitice su počele odlično. Nakon četiri kruga 1. kadetske lige Sjever su vodeća ekipa sa sedam pobjeda i već su osigurale nastup na državnoj završnici.

Pred blagdansku pauzu pozvane su na Božićni turnir u Sesvetama, koji je ove godine u kadetskoj konkurenciji izuzetno jak.

Prvu utakmicu su odigrale s Budućnosti iz Podgorice, koja je praktički kadetska reprezentacija Crne Gore, u kojoj je ženski rukomet na puno višoj razini, nego u Hrvatskoj.

IMG 0953 Custom

Crnogorke su pokazale svoju kvalitetu i uvjerljivo pobijedile 20:7. Od mladih Lavica solidne su bile vratarka Iva Mustač s 12 obrana i Elena Bardić, dok neke kao da nisu niti bile na utakmici.

U drugoj utakmici protivnik je bila zagrebačka Lokomotiva, drugoplasirana na ovogodišnjoj državnoj završnici. Zagrebačke rukometašice na samom početku su napravile rezultatsku prednost koju su očuvale do kraja utakmice. Pobijedile su rezultatom 30:11.

U trećoj utakmici ljubljanski Krim bio je bolji rezultatom 19:13. Mlade Slovenke su uspjele iskoristiti pogreške Virovitičanki i došle do zaslužene pobjede. S tri poraza kadetkinje Tvin Virovitice zauzele su četvrto mjesto u skupini A i razigravale za poredak od petog do osmog mjesta. Prve protivnice su bile rukometašice Podravke. Virovitičanke su odlično ušle u utakmicu i nakon izjednačene utakmice pred odlaska na odmor otišle na četiri zgoditka prednosti. Na odmoru Virovitičanke imaju prednost 12:10.

IMG 0944 Custom

U drugi dio Lavice ulaze još bolje. Sigurnom obranom i efikasnim kontrama stvaraju deset zgoditaka prednosti (23:13). Do kraja Koprivničanke su uspjele smanjiti na konačnih 23:15.

Ovo je prva pobjeda ove generacije virovitičkih rukometašica u službenim susretima s Podravkom. Osam zgoditaka je postigla Lea Zupčić, pet Vanesa Prpić, četiri Marija Medved, tri Lukrecia Veršec, dva Ana Blažev, a jedan Elena Bardić.

IMG 0943 Custom

U utakmici za peto mjesto igračice Tvin Virovitice ponovno su igrale s ljubljanskim Krimom. Prvi dio je protekao u izjednačenoj utakmici. Virovitičanke su bile većim dijelom u prednosti, ali Slovenke odlaze na odmor s prednošću 10:9. Na početku drugog dijela Lavice čine nekoliko pogrešaka, što koriste Krimovke i osiguravaju pobjedu rezultatom 23:19.

IMG 0956 Custom

Na kraju kadetkinje Tvin Virovitice su osvojile šesto mjesto. Odigrale su jednu odličnu utakmicu, dok su u ostale četiri igrale lošije nego u dosadašnjem dijelu sezone. Budućnost i Lokomotiva su puno kvalitetnije ekipe, dok se u utakmicama sa slovenskim Krimom mogao postići bolji rezultat.

Utakmice s kvalitetnim suparnicama trebale bi biti temelj za još bolje igre u nastavku sezone.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content