TKD KLUB SLATINA ODRADIO SEZONU ZA PAMĆENJE Najveći uspjeh 2018. godine ostvarile su Una Maravić i Eva Gal

Taekwondo klub Slatina završio je fantastičnu 2018. godinu, godinu za pamćenje. Velikom upornošću svih boraca, trenera i zalaganjem roditelja rezultati nisu mogli izostati.

Donosimo vam najveća ostvarenja u ovoj godini. U Opatiji, na prvenstvu Hrvatske u kickboxu za juniore u light contactu Una Maravić osvojila je zlato u kategoriji do 55 kilograma. U Benkovcu je na juniorskom prvenstvu Hrvatske u kickboxu, u kick lightu i semi contactu Una u kategoriji kick light osvojila zlato, a u semi contactu srebro. U mađarskom glavnom gradu Budimpešti na “World cup kickboxing Budapest” Maravić je osvojila dva zlata i broncu u trima različitim disciplinama i time je ujedno postala najbolja juniorka Svjetskog kupa te pokazala tehniku i taktiku koja spada u sam svjetski vrh.

IMG 6205 Custom

Kao reprezentativke Hrvatske u kickboxingu, Una Maravić i Eva Gal okitile su se medaljama na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu koje se održalo u Jesolo Lidu (Italija). Eva Gal je osvojila brončanu medalju u disciplini point fight (starije kadetkinje do 28 kg), dok je Una Maravić pobjedom nad prvakinjom Italije u kick lightu (juniorke do 55 kg) osvojila zlato i time postala prvakinja svijeta. Na jakom međunarodnom kickboxing turniru u Kutini prva mjesta i zlatne medalje osvojili su Stefani Oskomić – 25 kg, Eva Gal – 28 kg te Una Maravić – juniorke 65 kg. Za kraj uspješne 2018. godine Slatinčani su nastupili u Zagrebu na “Croatia Openu”. Una Maravić je osvojila dva prva mjesta i dobila dvije zaslužene zlatne medalje u juniorskoj kategoriji, u light i kick light contactu do 60 kg. U već spomenutim disciplinama proglašena je i najboljom borkinjom turnira, što joj je donijelo dva pehara i dvije vrijedne nagrade.

20180505 115402 Custom

PONOS CIJELE ŽUPANIJE

Fran Martin Bišćan osvojio je prvo mjesto u kategoriji starijih kadeta – početnika, do 63 kg, a ovaj uspjeh još je veći jer mu je ovo bilo prvo službeno natjecanje. Eva Gal je osvojila dva treća mjesta u semi contactu i contactu, u kategoriji kadetkinja do 28, odnosno 32 kg. Luka Vres osvojio je treće mjesto u Semi contactu, u kategoriji kadeta do 37 kg.

-TKD klub Slatina u zadnje vrijeme trenira u neadekvatnom i neopremljenom prostoru, gotovo bez ikakve financijske pomoći, pa su svi ovi rezultati time još veći i značajniji – rekao je Stjepan Gal, glavni trener kluba te dodao kako ozbiljno razmišljaju o preseljenju u neko drugo mjesto, gdje će mjerodavni pokazati više razumijevanja za ove vrhunske rezultate slatinskih boraca i borkinja koji spadaju u sam svjetski vrh.

IMG 20181215 134847 Custom Custom

-Vi ste ponos Virovitičko-podravske županije, grada Slatine i Hrvatske i hvala vam na uspjesima koje postižete – poručio je župan Igor Andrović.

(www.icv.hr, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content