FOTO U Župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu održana duhovna obnova za mlade

foto: facebook, Svetište Gospe Voćinske

U predvečerje Prve nedjelje došašća, 1. prosinca, u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu je održana duhovna obnova za mlade župe kojoj su se pridružili i mladi iz župa Slatinskog dekanata. Voditelj duhovne obnove bio je don Damir Stojić, studentski kapelan u Zagrebu.

Duhovna obnova započela je svetom misom koju je predvodio don Damir u zajedništvu s voćinskim župnikom Ivanom Ereizom. Don Damir je u homiliji naglasio važnost priprave za Gospodinov dolazak koju ne smiju opteretiti ovozemaljske, životne brige. Istaknuo je važnost borbe za Božje, nepropadljivo Kraljevstvo te na primjeru svetaca pokazao njegovu vrijednost.

foto: facebook, Svetište Gospe Voćinske

Nakon svete mise uslijedila je kateheza, gdje je voditelj duhovne obnove Stojić dotaknuo važna područja mladenačkog života i rasta u vjeri, a na osobit način područje bračnog života. Tijekom cijelog programa duhovne obnove mladima su na raspolaganju bili svećenici za sakrament pomirenja. Duhovna obnova zaključena je klanjanjem, a potom se druženje mladih nastavilo u Hrvatskom domu u Voćinu.

(facebook, Svetište Gospe Voćinske)