FOTO U Župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu održana duhovna obnova za mlade

- PROMO -

U predvečerje Prve nedjelje došašća, 1. prosinca, u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu je održana duhovna obnova za mlade župe kojoj su se pridružili i mladi iz župa Slatinskog dekanata. Voditelj duhovne obnove bio je don Damir Stojić, studentski kapelan u Zagrebu.

Duhovna obnova započela je svetom misom koju je predvodio don Damir u zajedništvu s voćinskim župnikom Ivanom Ereizom. Don Damir je u homiliji naglasio važnost priprave za Gospodinov dolazak koju ne smiju opteretiti ovozemaljske, životne brige. Istaknuo je važnost borbe za Božje, nepropadljivo Kraljevstvo te na primjeru svetaca pokazao njegovu vrijednost.

47053861 2246737708672255 411155033107726336 o Custom
foto: facebook, Svetište Gospe Voćinske

Nakon svete mise uslijedila je kateheza, gdje je voditelj duhovne obnove Stojić dotaknuo važna područja mladenačkog života i rasta u vjeri, a na osobit način područje bračnog života. Tijekom cijelog programa duhovne obnove mladima su na raspolaganju bili svećenici za sakrament pomirenja. Duhovna obnova zaključena je klanjanjem, a potom se druženje mladih nastavilo u Hrvatskom domu u Voćinu.

(facebook, Svetište Gospe Voćinske)

[g-gallery gid=”494426″]

Povezane vijesti

Skip to content