Grad Virovitica osigurao 85,5 tisuća kuna za sufinanciranje rada hitne medicinske pomoći

Grad Virovitica i ove je godine u Proračunu osigurao sredstva za rad hitne medicinske pomoći, a Odluku o sufinanciranju usvojio je u ponedjeljak Kolegij gradonačelnika Ivice Kirina. U Proračunu je za ovu namjenu osigurano 85.533 kuna, što je na razini prošle godine, a za preko 7.000,00 kuna više u odnosu na pretprošlu godinu.

U Gradu Virovitici poručuju da je cilj da građani, kako na području grada Virovitice, tako i okolice, imaju jednaku dostupnost hitnoj medicinskoj pomoći. U praksi bi to značilo da kada jedan tim hitne medicinske pomoći ode na teren izvan područja grada, ujedno bude osiguran drugi tim koji će izaći na teren ukoliko zatreba pomoć nekome s područja Virovitice.

Važno je napomenuti da naša županija ima kompletnu pokrivenost hitnom medicinskom pomoći i to zahvaljujući modelu po kojem Županija te svi gradovi i općine sudjeluju u sufinanciranju nadstandarda kako bi usluga, dostupnost i skrb bila za sve jednaka. U Mreži hitne medicinske pomoći tako je po pet timova T1 i pet timova T2 u Virovitici i Slatini, Orahovica i Pitomača imaju pet timova T1 te po dva tima T2, dok je za područje općine Voćin ugovorena pripravnost.

Inače, ovo je četvrta godina kako Grad sufinancira rad hitne medicine, odnosno pomaže pri organizaciji Mreže hitne medicinske pomoći. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content