OBIŠLI PROJEKTE Istarski župan V. Flego sa suradnicima u uzvratnom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji

Župan Istarske županije Valter Flego posjetio je danas (četvrtak) sa svojim suradnicima i gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem Virovitičko-podravsku županiju. U sklopu posjeta održao je sastanak sa županom Igorom Androvićem i njegovim suradnicima te u pratnji domaćina obišao Panonski drvni centar kompetencija, Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije, Hotel Kuriju Janković u Kapela Dvoru i Dvorac Pejačević u Virovitici.

U Virovitici ga je dočekao gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima. Riječ je uzvratnom posjetu, poručio je župan Flego, dodavši da je virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa suradnicima u prosincu prošle godine posjetio Istarsku županiju i obišao važne projekte koje ta županija provodi.

posjet2

Virovitičko-podravska i Istarska županija imaju puno toga zajedničkog, naglasio je tijekom današnjeg posjeta te zahvalio domaćinima.

ZAJEDNIČKI INTERESI
– Zahvaljujem našim domaćinima, koji su s nama razgovarali o mnogim projektima. Zajednička nam je činjenica da smo uspješni na europskim projektima. Aktivni smo i na zaštiti kulturne baštine, obnavljamo spomenike kulture kako bismo spojili turizam i poljoprivredu i kako bismo našim poljoprivrednicima omogućili da svoj proizvod što lakše prodaju, prije svega turistima – naglasio je V. Flego, dodavši kako je ovaj posjet temelj za još bolju suradnju dvaju županija u budućnosti.

– Mogu pohvaliti župana i tim i sve projekte koje smo ovdje vidjeli, ne samo u smislu izgradnje nego i održivosti i funkcioniranja, neovisno govorimo li o kulturnoj baštini, Poduzetničkom inkubatoru ili Centru kompetencija, koji i mi sami radimo. Sve je to odraz nastojanja da javnim novcem, europskim novcem poboljšamo život naših sugrađana, gospodarstva i poljoprivrede – poručio je V. Flego.

posjet1

RAZMJENA ISKUSTAVA
Zadovoljan je i župan Igor Andrović.

-Zahvaljujem županu V. Flegi i gradonačelniku Pule B. Miletiću na uzvratom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji. Iako smo dvije geografski različite županije, jedna na moru, druga na kopnu, imamo puno zajedničkih projekata. Prilikom posjeta Istarskoj županiji, razgledali smo njihove sirane, po čemu su poznati, a ti su nam projekti jako važni, budući da i mi uskoro planiramo  početak izgradnje naše prve sirane.

Obišli smo i neke druge projekte koje bismo mogli prenijeti na našu županiju. U uzvratnom posjetu danas pokazali smo im neke projekte koje smo mi izgradili i napravili kroz fondove Europske unije – naglasio je župan I. Andrović.

Sigurno je da će dvije županije nastaviti surađivati, poručio je Andrović. – Na sustavima navodnjavanja, također, možemo razmijeniti iskustva. Cilj nam je i napravili smo prvi korak da spojimo ‘plavu’ i ‘zelenu’ Hrvatsku, kako bismo pomogli našim poljoprivrednicima i obiteljskim gospodarstvima, a kako bi svoje proizvode mogli bolje plasirati u Istarskoj županiji – rekao je I. Andrović. (wwww.icv.hr, mlo, foto: M. Lovrenc, K. Toplak)

[g-gallery gid=”503868″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content