PRVIH PET GODINA RAZVOJNE AGENCIJE VTA Do sada odobreni projekti ukupne vrijednosti 240 milijuna kuna

Prije točno pet godina s radom je započela Razvojna agencija VTA, prva lokalna razvojna agencija registrirana kao ustanova, koju je osnovao Grad Virovitica. U svojim počecima zapošljavala je troje ljudi. Danas je taj broj porastao na 16, a VTA se profilirala u jedan od značajnih faktora u stvaranju preduvjeta za gospodarski i društveni razvoj na području našeg grada.

DUPLA VTA Custom
foto: jedandva.hr

– Kako se godinama ulagalo u razvoj Agencije i u zapošljavanje visokoobrazovanih djelatnika, tako je i rastao broj prijavljenih projekata. Tako je u godini osnivanja prijavljeno ukupno 26 projekata, dok je u 2018. godini prijavljen ukupno 621 projekt. Tijekom pet godina preko naših projekata zaposleno je oko 200 osoba – ističe ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.

Ravnateljica dodaje kako se, zahvaljujući dobroj suradnji Agencije i Grada Virovitice, na vrijeme pripremila sva projektno-tehnička dokumentacija te su svi planirani projekti prijavljeni u roku.

13 24 01

VTA djeluje u prvom redu s ciljem pripreme, prijave i provedbe projekata za Grad Viroviticu kao osnivača te ostale gradske ustanove i organizacije civilnog društva, no istovremeno pomaže zainteresiranim poduzetnicima i poljoprivrednicima.

NA RASPOLAGANJU GOSPODARSTVENICIMA I POLJOPRIVREDNICIMA

– Gospodarstvenicima smo na raspolaganju kao savjetodavna i stručna podrška. Pripremamo i provodimo projekte kako bismo ostvarili razne poticaje za nabavu nove opreme, tehnologije, izgradnju i opremanje poslovnih objekata i unaprjeđenje poslovanja. Također, na raspolaganju smo i našim poljoprivrednicima koje kroz informativne radionice na vrijeme upoznajemo s uvjetima natječaja te im pomažemo u ostvarivanju bespovratnih sredstava – kaže T. Harmund.

DUPLA VTA 5 Custom

Na brojnim projektima svakodnevno radi tim stručnih i odgovornih ljudi koji su “motor” funkcioniranja i rada ove Agencije. Uz ravnateljicu, u Agenciji su zaposleni voditelj projekata, voditelj računovodstvenih i općih poslova, stručni suradnici za lokalni razvoj i izradu projekata, stručni suradnici za gospodarski razvoj, stručni suradnici za ruralni razvoj, stručni suradnici za provedbu EU projekata te suradnici za izradu projekata.

MEĐU NAJUSPJEŠNIJIMA U RH

Zahvaljujući Razvojnoj agenciji VTA, Grad Virovitica svrstao se među najuspješnije gradove u Republici Hrvatskoj po povlačenju EU sredstava, što potvrđuju rezultati istraživanja prema kojima se Grad Virovitica nalazi među prvih pet gradova.

U prvih pet godina djelovanja Razvojne agencije VTA ostvareni su iznimni rezultati i stvorene pretpostavke za daljnji razvoj grada Virovitice, gradskih institucija, organizacija civilnog društva i gospodarstva na korist svih građana Virovitice.

(www.icv.hr, foto: arhiva)

DUPLA VTA 1 Custom

DUPLA VTA 6 Custom

DUPLA VTA 4 Custom

DUPLA VTA 2 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content