TRODNEVNA RADIONICA ZA TINEJDŽERE Hashtag, lajk i pin – vodič kroz digitalnu džunglu

Trodnevna radionica za tinejdžere, učenike osmih razreda i srednjih škola, o web 2.0 i web 3.0 alatima održat će se 22., 23. i 24. siječnja 2019. godine od 16.30 do 19 sati.

Na radionici koja će biti podijeljena u tri dijela učenici će se najprije upoznati s alatima za organizaciju rada i provedbu aktivnosti – kako u školi, za potrebe nastave, tako i u svakodnevnom radu. Drugi dan će se upoznati s alatima i aplikacijama za suradnju, komunikaciju i rad u školi, a zadnjeg će se dana upoznati s nekoliko alata kroz dvije
aktivnosti – knjižnični reli i virtualni escape room.

Korištenjem mobilnog uređaja i brojnih alata za društveno umrežavanje, kreiranje sadržaja, označavanje, arhiviranje ili prezentaciju gotovih uradaka, učenici će otkriti ili pobliže upoznati web 2.0 ili 3.0 mogućnosti dostupne na mreži.

Očekuje se da će nakon radionice učenici samostalno usporediti aplikacije i načine izrade virtualnih sadržaja, povezati mogućnosti i rezultate rada s različitim mrežnim izvorima i aplikacija, upotrijebiti naučeno za izradu vlastitih digitalnih kreacija i uradaka, osmisliti i testirati načine korištenja aplikacija te prepoznati i kritizirati prednosti ili mane ponuđenih opcija.

Radionicu će voditi Josip Strija, školski knjižničar iz Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici, a za sudjelovanje na radionici je, osim mobilnoga uređaja (tableta ili mobitela),
potrebna i gmail elektronička adresa te prijava na sljedećoj poveznici: http://bit.ly/2RAZPy4
. (www.icv.hr, knjiznicavirovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content