TURNAŠICA Biskup Antun Škvorčević blagoslovio novoobnovljeni župni dom

Požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević predvodio je jučer (srijeda) slavlje blagoslova obnovljene župne kuće u Turnašici.  Naime, sredstvima koja je osigurala Požeška biskupija, Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova te Župa Turnašica tijekom 2018. godine, pod vodstvom biskupijskog Ureda za gradnju, na čelu s njegovim članom Ivicom Žuljevićem i župnikom Ljubišom Krmarom poduzeti su temeljiti radovi na obnovi župne kuće.

Na slavlju su sudjelovali članovi Župnog ekonomskog vijeća, Župnog pastoralnog vijeća i dio pjevačkog zbora. Župnik Krmar je zahvalio svima koji su sudjelovali u radovima na obnovi kuće, napose Biskupiji te izrazio biskupu dobrodošlicu i zahvalnost što je pokrenuo obnovu.

dom3r
foto: privatni arhiv

Na temelju čitanja iz Petrove poslanice biskup je progovorio o crkvenoj materijalnoj gradnji koja ima svrhu poslužiti čovjekovoj duhovnoj izgradnji snagom Isusove muke, smrti i uskrsnuća te zajedništvu koje uskrsli Gospodin ostvaruje u Duhu Svetom.

Kazao je da nas sv. Petar podsjeća kako je Crkva Božji narod, rod izabrani, kraljevsko svećenstvo, narod stečeni da naviješta silna djela Božja, koji nas je pozvao iz tame u svoje divno svjetlo. Svećenik i dom u kojem on stanuje služe tom djelu Isusovu, istaknuo je biskup te je zamolio Božji blagoslov na obnovljeno zdanje kako bi u njem bila trajno nazočna Božja blizina i život u skladu s njome.

Nakon blagoslova, biskup je imao prigodu za stolom pobliže se upoznati sa životom Župe Turnašica, napose sa župnikovim nastojanjima da u suradnji s vjernicima pokrene određene pastoralne projekte. Biskup je zahvalio župniku za ta nastojanja kao i za vjeronaučno djelovanje u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici. (www.icv.hr, ljk, foto: privatni arhiv)

[g-gallery gid=”500779″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content