Aktivna orahovačka HVIDRA i ove godine pomagat će braniteljima

Članovi udruge HVIDRA Orahovica u Čačincima su održali svoju redovnu godišnju i izvještajnu skupštinu. Nazočili su joj zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, predsjednik Odbora za branitelje i HVIDRE VPŽ Mato Bubaš, predsjednik UDVDR VPŽ Josip Nemec te niz predsjednika i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata s orahovačkog, virovitičkog i slatinskog područja.

U sklopu izvješća o radu predsjednik HVIDRE Orahovica Stjepan Varaždinac predstavio je aktivan rad udruge te naglasio kako su i u posljednjih godinu dana čuvali uspomene na Domovinski rat.

HVIDRA

-Organizirali smo niz obljetnica iz Domovinskog rata te sudjelovali na gotovo svim manifestacijama vezanima uz njega u organizaciji braniteljskih udruga u županiji, ali i šire. Ono što je najvažnije, radili smo na ostvarivanju svojih temeljnih ciljeva, a to je borba za hrvatske branitelje i njihova prava te sva ostala moguća pomoć.

Ovim putem zahvaljujem Gradu Orahovici i susjednim općinama te našim sponzorima i donatorima na velikoj pomoći u radu, medijima i posebno našem tajniku Robertu Samu koji je odradio niz projektnih aktivnosti te svakodnevno bio na raspolaganju našim članovima i hrvatskim braniteljima za svaki vid pomoći – rekao je Varaždinac.

orahovica 2

Nakon podnošenja ostalih izvješća i predstavljanja plana rada za 2019. godinu, u kojoj će briga o braniteljima i dalje biti prioritet rada Udruge, nazočnima su se obratili predstavnici braniteljskih udruga s područja županije te potom načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, Milan Babac u ime Grada Orahovice, predsjednik Odbora za branitelje i HVIDR-e  VPŽ Mato Bubaš, predsjednik UDVDR VPŽ Josip Nemec, predsjednik UDVDR Krapinsko-zagorske županije Josip Horvatin te na kraju zamjenik župana VPŽ Darko Žužak. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content