HVIDR-a Slatina i ZUiČ HVIDR-a VPŽ nastavljaju s aktivnostima uređenja spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima

Danas (ponedjeljak) Udruga HVIDR-a Slatina, u suradnji sa Zajednicom udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, postavila je klupu uz spomen ploču kod mjesta pogibije Gordane Loborec (19) i Marion-Angelike Strasser (18) iz Slatine, te Alojza Dvorskog (16) iz Varaždina stradalih 27. studenoga 1991. godine nedaleko Čačinaca.

Postavljanje klupe inicirala je Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Slatina-Orahovica, a provedbu je na sebe preuzela Udruga HVIDR-a Slatina na prošloj izvještajnoj skupštini najavljenom projektu uređenja spomen obilježja hrvatskih branitelja sa slatinskog područja.

Klupa je donacija Grada Slatine, a prijevoz i postavljanje klupe odradili su predsjednik HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš i Dražen Petrinjak, vlasnik klesarskog obrta Petrinjak.

Udruga HVIDR-a Slatina, u suradnji sa ZUiČ HVIDR-a VPŽ, nastavit će s uređenjem spomen obilježja hrvatskim braniteljima sa slatinskog područja, a sljedeća aktivnost im je izgradnja spomenika kod mjesta pogibije hrvatskog vojnika Mirka Adžića u mjestu Petrijevci, kroz projekt “Istina o pobjednicima”. (adf, www.icv.hr)