Sandra Jadek u Solinu osvojila Hrvatski kup s hladnim desertom na bazi badema, naranče i čokolade

Sandra Jadek sjajna slastičarka Udruge kuhara grada Orahovice još jednom je potvrdila da je jedna od najboljih slastičarski u Hrvatskoj. Sandra je, naime osvojila zlatnu medalju za hladni desert na prvom kolu hrvatsko kuharskog Kupa u Solinu. Prvim kolom Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom “Zlatna Solinka”, otvoreno je četrnaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Natjecanje u Solinu održano je četvrti puta u organizaciji Udruge kuhara Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskog kuharskog saveza, a uz potporu Grada Solina, Turističke zajednice grada Solina te sponzore manifestacije Podravka, Dukat, Stanić d.o.o., Mesnica Đakula, Hannah tekstil i Cropek.

Slavoniju je predstavljala slastičarka Sandra Jadek koja je ponovno briljirala, ostavila konkurenciju daleko iza sebe i potpuno zasluženo stavila novo zlato oko svoga vrata. Radove natjecatelja ocjenjivali su članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a Marinko Jurešić, Ivo Ribarević i Dragica Lukin.

51700502 2268493673395972 6800850013342662656 n

-Uvijek dajem sve od sebe i eto, kada se isplati mojoj sreći nema kraja. Prvi sam puta u Solinu na Zlatnoj Solinki i oduševila sam se cijelom pričom, kolege slastičari su sjajna ekipa i zapravo su ovakva natjecanja jedinstvena prilika za stjecanje novih poznanstava i prije svega dragocjenog iskustva. Moram se zahvaliti Udruzi kuhara Splitsko-dalmatinske županije i predsjedniku Anti Ojdaniću na odličnom domaćinstvu i svim pruženim uvjetima – kaže Sandra te priča kakav je desert u Solinu radila.

-Tema je bila naranča, badem i čokolada. Radila sam slatke kupole s biskvitom od badema te želeom od naranče i musom od tamne čokolade. Zatim sam radila tortice od prhkog tijesta koje sam premazala pekmezom od naranče koji sam radila tamo na licu mjesta, zatim bavarsku kremu aromatiziranu limetom i punjenu narančom te prelivenu želeom od naranče. Moj asistent i ovoga puta bio je moj suprug Željko i eto pokazali smo kao dobar tim – kaže Sandra Jadek.

51734052 342458919937115 7693542309933088768 n

Neposredno prije početka službenog proglašenja pobjednika ovogodišnjeg natjecanja okupljene su pozdravili domaćin i predsjednik Udruge kuhara Splitsko-dalmatinske županije Ante Ojdanić inače veliki prijatelj i suradnik Udruge kuhara grada Orahovice, potom dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Jozo Gale i gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević koji su uručili i pokale najuspješnijima. Predsjednik udruge kuhara grada Orahovice Dražen Šafar oduševljen je novim vrhunskim rezultatom članice udruge.

-Sandra je čudo. Ovo što on radi je nešto neprocjenjivo. Sve što je postigla, postigla je svojim napornim radom i ogromnom voljom. Udruga je ponosna što ima ovakvu članicu koja neumorno promovira svoju Županiju i grad Slatinu iz kojeg dolazi, a obzirom da nastupa pod imenom udruge kuhara grada Orahovice nemjerljiva je ovo promocija i Orahovice. Pokazala je da je među najboljima u Hrvatskoj pa na kraju krajeva i svijetu. Svi možemo biti ponosni na nju i siguran sam da će ova godina biti njena– rekao je Šafar. Hrvatski kuharski kup nastavit će se već početkom ožujka u Plitvičkim jezerima pa zatim u Bjelovaru, Vinkovcima te završnicom u Pregradi, a ono što je sigurno Sandra Jadek ove godine će se zasigurno boriti i biti favorit za državnu prvakinju u kategoriji hladnog deserta. (www.icv.hr, vg; foto: privatni arhiv)

1102sandra 1102sandra1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content