Sastanak ministra Butkovića i župana Androvića na temu realizacije infrastrukturnih projekata u Virovitičko-podravskoj županiji

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima, u ponedjeljak je održao radni sastanak sa županom Virovitičko-podravske županije, Igorom Androvićem i zamjenikom župana, Marijom Klementom, na temu ulaganja i realizacije infrastrukturnih projekata u VPŽ. Sastanku na temu cestovnih i željezničkih projekata, koji je održan u resornom Ministarstvu, nazočili su pomoćnik ministra, Josip Bilaver, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić i predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture, Ivan Kršić.

Razgovaralo se i o obnovi dionice državne ceste Lipovac (Općina Gradina) – Suhopolja, između ostaloga, a kao jedna od važnijih tema istaknuta je potreba nastavka izgradnje državne ceste D12 prema Bjelovaru, na kojoj su u tijeku radovi rekonstrukcije kolnika, s izgradnjom nogostupa i uređenjem biciklističkih staza. Hrvatske ceste su kao investitor projekta realizirale rekonstrukciju gotovo cijele dionice i to u okviru redovnog plana rada, odnosno, održavanja i rekonstrukcije postojećih prometnica.

Bilo je riječi i o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju raskrižja ulice Braće Radić i Sajmišne ceste te izradi idejnog i glavnog izvedbenog projekta za rekonstrukciju državne ceste D5 na dionici Terezino polje – Virovitica. Od ostalih projektnih aktivnosti u pitanju realizacije projekata cestovne infrastrukture sudionici sastanka izdvojili su rekonstrukciju državne ceste na dionici Čađavica – Gezinci te rekonstrukcije cestovnih dionica Turbina 2 i Turbina 3.

Razgovaralo se i o projektima u željezničkoj infrastrukturi, odnosno, uređenju i označavanju postojećih željezničko – cestovnih prijelaza na području Virovitice i Županije, kao i nužnosti rekonstrukcije željezničke pruge između Virovitice i Pitomače, a što su sve projekti koji kroz zajedničku su realiziraju i provode Virovitičko – podravska županija i HŽ Infrastruktura. (mppi.hr)

[g-gallery gid=”508227″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content