U Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina obilježen Dan sigurnijeg interneta

foto: IOŠ Slatina

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta bila je ”Zajedno za bolji internet” u koji se uključila i Industrijsko-obrtnička škola Slatina sa raznim aktivnostima.

Profesorice Ružica Milaščević i Ksenija Som u prijepodnevnim satima te profesori Danijel Perović i Mark-Kristian Milaščević u poslijepodnevnim satima, upoznali su učenike sa problemima s kojima se mogu susresti na internetu (cyberbulling), kao posljedicama i prevencijom istog. Kroz prezentacije, video isječke, razgovor i razna iskustva, učenici su upozoreni koja se opasnost krije iza društvenih mreža. Naučili su pravila ponašanja na internetu i poslušali savjete stručnjaka.

foto: IOŠ Slatina

Dan sigurnijeg interneta se obilježava u više od 130 država svijeta

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE, uz potporu Europske komisije, organizira Dan sigurnijeg interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Svake godine na drugi dan, drugog tjedna, drugog mjeseca, tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Roditelji i skrbnici mogu pomoći kreiranju boljeg interneta održavanjem otvorenog i iskrenog dijaloga sa svojom djecom o njihovom ponašanju na internetu, potičući djecu na osobni razvoj na internetu, pomažući im nositi se s bilo kakvim nedoumicama ili problemima, tražeći mogućnosti da se zajedno s djecom uključe u korištenje interneta, te pomažući djeci da pronađu i koriste kvalitetne digitalne izvore.

foto: IOŠ Slatina

Učitelji i socijalni djelatnici mogu pomoći kreirati bolji internet tako što će djeci pružiti informatička znanja i vještine koja su potrebna u današnjem društvu, ali i dajući im priliku da koriste i kreiraju pozitivni sadržaj na internetu.

(www.icv.hr, adf, IOŠ Slatina)